Усиновлення – це важливий крок!

 Усиновлення – це правовий інститут, покликаний створити між усиновлювачем і усиновленим відносини, найближчі до тих, що виникають між батьками та їх дітьми.

Але, на жаль громадяни, які бажать усиновити дитину не завжди  відповідально відносяться до прийняття  рішення взяти дитину у свою родину і любити її як рідну.

Двоє маленькіх дівчаток, які були усиновлені, повернуті до служби у справах дітей через малий проміжок часу.Одній дитині - п’ять, другій – сім років. Зі слів батьків діти не піддаються ніякому вихованню, ведуть себе відштовхуючи, не вміють любити. Батьки повернули цих дітей, наче це товар у магазині, який не підійшов, не приклавши ніяких зусиль для того щоб змінити ситуацію.

Єдиною провиною цих маленькіх дітей було те, що вони потрапили у сім’ї людей, які не готові були подарувати їм свою любовь. Неможливо дивитися в очі дітей, від яких відмовляються. Це діти, які вже втратили своїх біологічних батьків, і їх зрадили вдруге.

Шановні громадяни!  Спеціалісти служби у справах дітей звертаються з наполегливим проханням, якщо Ви бажаєте усиновити дитину, це рішення повинне бути виважене.

Громадяни повинні бути спрямовані на подолання труднощів, які виникають у їх сім’ї, бути гнучкими у поведінці, адже і з  рідними дітьми не завжди легко. Спеціалісти служби готові допомогти і підтримати, але навчити любити не можливо.

 

 

Начальник служби у спарвах дітей                                      В.В. Малкіна