Про нараду з начальниками штабів цивільного захисту суб’єктів господарської діяльності району.
Відповідно до календарного плану роботи адміністрації Баглійського району 19.02.2016 року була проведена нарада з начальниками штабів цивільного захисту суб’єктів господарської діяльності району з участю заступника начальника управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради Андрєєва Є.М..
На нараді було розглянуто питання:
-                      Про підсумки підготовки цивільного захисту Баглійської районної у місті ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту України у 2015 році та основні завдання на 2016 рік.
В минулому році виконавчим комітетом районної у місті ради            (з листопада 2015року – адміністрація Баглійського району), відділом з мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення, керівниками підприємств, установ та організацій проводилась відповідна робота з розвитку та вдосконалення системи цивільного захисту його органів управління, сил та засобів.
Органи управління Баглійської районної у місті ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту України у період з 25 по 26 лютого поточного року прийняли участь у міському командно-штабному навчанні за темою: «Дії органів управління та сил Дніпродзержинської міської ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту України при виконанні завдань під час весняного льодоходу та повені» з розгортанням збірного евакуаційного пункту на базі ПАТ «ЄВРАЗ-БАГЛІЙКОКС».
На засіданні виконавчого комітету районної у місті ради 17.06.2015 року було розглянуто питання «Про вдосконалення взаємодії органів управління з цивільного захисту району, служб, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності у сфері проведення єдиної державної політики у галузі техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту населення».
Створено матеріально – технічні резерви на об’єктах господарської діяльності для запобігання та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру. Зокрема на: ПАТ “ДЗМД”, 
ДП “СМОЛИ”, ПАТ “ДНІПРОАЗОТ”, ПАТ “ЄВРАЗ-БАГЛІЙКОКС”, ПАТ “ ЄВРАЗ -ДКХЗ”, ПРАТ “ХІМДІВІЗІОН” та ряді інших.
В минулому році розроблені і розповсюджені пам’ятки населенню на випадок збройного конфлікту, порядок дій у випадку евакуації, першочергових дій персоналу підприємств, установ та організацій у разі загрози вчинення терористичних актів. Спільно з особовим складом 8-ї державної пожежно-рятувальної частини міського управління ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області та органами місцевого самоврядування району проводиться навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті та громадських місцях.
Для практичного відпрацювання дій у надзвичайних ситуаціях на об’єктах району проведено 83 спеціальних об’єктових тренувань, протипожежних та протиаварійних тренувань в яких прийняли участь 5292 чол.. Данні тренування проводилися із залученням пожежно-рятувальних підрозділів району, працівників відділу з мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення адміністрації Баглійського району, а також з участю працівників міських курсів цивільного захисту. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 817 продовжується інвентаризація захисних споруд цивільної оборони розташованих на об’єктах району. Станом на 01.01.2016 року про інвентаризовано 27 захисних споруд з 49-ти.
Протягом минулого року в загальноосвітніх та дошкільних закладах освіти району проведено « День Цивільного захисту та Тиждень безпеки дитини» з участю членів районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та районної евакуаційної комісії.
Станом на 01.01.2016 року в районі функціонує 39 штабів цивільного захисту, 5 пожежно-рятувальних служб, служба охорони громадського порядку, другий взвод Дніпропетровського спеціалізованого гірничо-рятувального загону ДСНС України у Дніпропетровській області, 79 формувань цивільного захисту на об’єктах господарської діяльності, в яких нараховується 475 чоловік особового складу.
За звітний період проведено модернізацію системи оповіщення на ПАТ «ЄВРАЗ ДКХЗ» (Рафальський), ПАТ « ЄВРАЗ БАГЛІЙ КОКС» (Бурилін) де впроваджено комплекс автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення громадян про них у разі їх виявлення, а також розпочато провадження автоматизованої системи екологічного моніторингу. В цьому році заплановано розпочати модернізацію даного комплексу на ПАТ « ДНІПРО АЗОТ» ( Сідоров).
Заступник начальника управління транспортної інфраструктури та цивільного захисту населення міської ради Андрєєв Є.М. ознайомив присутніх з наказом начальника цивільного захисту міста Дніпродзержинськ від 18.02.2016 року № 3 « Про затвердження Плану основних заходів Дніпродзержинської міської ланки Дніпропетровської територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ України на 2016 рік».
У своїх виступах фахівці з цивільного захисту ПАТ «ДЗМД» (Загоскін), ДП «38ВІТЧ» ( Москаленко), ПАТ « ДНІПРОАЗОТ» (Біцай) внесли пропозиції щодо покращення оперативного реагування на загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій на території району.
  
Начальник відділу з мобілізаційної роботи
та цивільного захисту населення адміністрації Баглійського району                                                                                                                                               В.В. ДАНЧУК