Про хід виконання в Баглійському районі місячника «Батьки і діти»

 На виконання наказу адміністрації Баглійського району від 09.02.2016          № 14 «ОД» з 10 лютого по 10 березня поточного року проведено місячник «Батьки і діти».

В ході проведення місячника спеціалістами служби у справах дітей був відпрацьований мікрорайони Соцміста, БАМа вулиць Бесєдова,  проспект Ювілейний, ІІ відділення совхозу Дзержинець.

Комісійно відвідано 57 адрес з питання:

-         ухилення батьків від виховання та утримання дітей – 31;

-         обстеження житлово-побутових умов дітей, які виховуються в сім’ях, або влаштовані під опіку, піклування – 21;

-         обстеження житла, право власності у якому належать дитині-сироті, або дитині, позбавленій батьківського піклування – 4;

-         обстеження житла, у звязку з передачею матері дітей на виховання – 1;

Спеціалістами служби у справах дітей спільно з представниками відповідного підрозділу поліції на базі СЗШ № 42 та НВК № 3 прийнята участь у нарадах профілактики, на яких заслуховувалися питання стосовно учнів, які мають пропуски занять без поважних причин, порушують дисципліну.

Була проведена щільна співпраця с головами вулично-квартальних комітетів району на предмет виявлення сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Кожне повідомлення стосовно таких родин було відпрацьовано та вжиті відповідні заходи.

Під час здійснення прийому громадян спеціалістами служби проведено профілактичні співбесіди з 42 особами, які ухиляються від виховання та утримання дітей, видані офіційні попередження служби, відібрані пояснення.

В ході проведення місячника після виявлення складних життєвих обставин 5 дітей було поставлено на відповідний облік служби.

До Баглійського районного суду підготовлена та направлена позовна заява про позбавлення батьківських прав матері відносно двох малолітніх дітей, за час місячника судом розглянуто 1 справа про позбавлення батьківських прав відносно 2 дітей.

Підсумки місячника були розглянуті на розширеному засіданні служби у справах дітей за участі представників адміністрації Баглійського району та віповідного підрозділу поліції.

 

Начальник служби у справах дітей

 

В.В. МАЛКІНА