Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Наведення елементарного порядку. Пріоритети міської влади
Наведення елементарного порядку. Пріоритети міської влади
В.Буланов, «Відомості» №49  від 8 грудня 2010 року
 
В суботу під керівництвом першого заступника міського голови К. Гузенка відбувся черговий об’їзд території міста з метою перевірки роботи комунальних служб по забезпеченню благоустрою, виявленню існуючих негараздів і їх усунення. В об’їзді взяли участь заступник міського голови В. Дідур, голови районних рад, керівники підприємств житлово-комунальної сфери: КП «Дорожник», «ДЖО», «Зеленбуд», «Газель» та ін., а також представники місцевих ЗМІ. 
Маршрут поїздки включав територію центральної території міста – вулиці Широку, Тагільську, пр. Аношкіна, причому більшу частину маршруту учасники рейду пройшли пішки, щоб ретельніше оглянути стан міських вулиць. І в багатьох випадках його було визнано незадовільним. Увагу комунальників було звернуто на необрізані гілки і траву, сміття, що де-не-де залишилось, обшарпані стовпи і зупинки. В усіх випадках критика супроводжувалась конкретними завданнями – покрасити, пофарбувати, покосити зі стислими термінами виконання.
Чимало претензій К. Гузенком було висловлено і на адресу приватних підприємств. В центрі міста, особливо в районі ринку, торгові об’єкти стоять суцільною стіною, але наведення порядку на прилеглій території багатьох власників, на жаль, хвилює мало. Деякі об’єкти, про які господарі, схоже, взагалі забули, нагадують кадри військової кінохроніки. Наприклад, колишня лазня по вул. Широкій, недобудований павільйон на Аношкіна в районі Республіканської, руїни житлових будинків в тому ж місці. Керівникам районів доручено терміново розшукати забудькуватих власників і зобов’язати привести свою нерухомість в пристойний вигляд, при відмові – викликати на адмінкомісію.
Підсумовуючи результати поїздки,  Костянтин Олександрович відзначив: «Міський голова С. Сафронов поставив перед міськими службами завдання: оперативно навести скрізь елементарний порядок. До цієї мети ми йдемо поетапно, починаючи з найбільш занедбаних ділянок. Комунальні служби працюють спільно з районами, до цієї роботи будуть залучатись підприємства усіх форм власності. Сьогодні хочу висловити подяку адміністрації хлібозаводу і управлінню «Міськгаз», які відповідально поставились до нашої пропозиції привести в належний вигляд свою територію. Допомагає і адміністрація ВАТ «ДніпроАЗОТ» – спільно з Баглійським районом вони прибирають велике стихійне звалище, що утворилось біля будинку №130 по пр. Аношкіна.
До тих підприємств і комерційних структур, які й надалі ігноруватимуть вимоги правил благоустрою, жорстко застосуватимуться штрафні санкції. З метою забезпечення належного контролю, такі об’їзди будуть здійснюватись регулярно. Комплекс робіт з наведення у місті порядку – тільки розпочинається».