Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Дбаючи про наповнення бюджету

Дбаючи про наповнення бюджету
Вадим Буланов, газета «Відомості» №5 від 2 лютого 2011 року
 
Коментуючи для представників місцевих ЗМІ підсумки роботи сесії, міський голова С. Сафронов відзначив, що нинішнє пленарне засідання пройшло конструктивно і результативно. Зокрема, міська рада прийняла низку рішень, спрямованих на наповнення доходної частини бюджету за рахунок нових джерел надходжень. Згідно нового Податкового кодексу, ухвалено запровадження декількох місцевих податків: на нерухоме майно, збір по деяких видах підприємницької діяльності, за паркування автотранспорту (останній вид платежів вступить в дію з наступного року).
Пропозицію прийняти туристичний збір депутати не підтримали. Не набрав необхідної кількості голосів і проект рішення про створення робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами. Досі ці функції виконувало комунальне підприємство «Міська інформаційна служба». Неприйняття депутатами пропозиції передати відповідні повноваження підрозділам виконавчої влади міста, С. Сафронов пояснив необхідністю більш детального вивчення питання з метою прийняття з цього приводу виваженого рішення, яке дозволить забезпечити баланс інтересів – і отримати додаткові кошти в міський бюджет, і фінансово підтримати міське телебачення, створене при КП «МІС».
Коментуючи виступ на сесії Преосвященного Володимира, Єпископа Дніпродзержинського і Царичанского, С. Сафронов відзначив: рішення Священного синоду УПЦ про створення нової єпархії – велика честь і благо для нашого міста. І не тільки з огляду на питання статусу і престижу. Вважається, що коли службу веде архіпастир, єпископ, людина монашеського сану, молитва набуває особливої ваги і сили. «Я вірю, що це допоможе нам у вирішенні усіх складних питань, реалізації намічених планів, побудові нового сучасного Дніпродзержинська», – відзначив міський голова.