Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Сумні мелодії пам’яті
В.Буланов, газета «Відомості» №7 від 16 лютого 2011 року
 
У понеділок з нагоди 22-ї річниці завершення виведення радянських військ з Афганістану у міськвиконкомі відбулась урочиста зустріч керівництва міста з учасниками війни в тій далекій країні, сім’ями загиблих воїнів-інтернаціоналістів, членами ветеранських організацій міста. Перший заступник міського голови Костянтин Гузенко тепло привітав присутніх з черговою річницею пам’ятної для нашого народу дати. По-різному сьогодні можна оцінювати ту війну. Але ніхто не може поставити під сумнів мужність, доблесть, вірність присязі, виявлені у неймовірно тяжких умовах радянськими солдатами і офіцерами, – відзначив К. Гузенко. – У Дніпродзержинську нині мешкає 829 ветеранів війни в Афганістані, і міська влада робитиме все можливе, щоб допомогати в наш нелегкий час цим мужнім людям, на доля яких випало стільки випробувань.
Зі свого боку колишні воїни-інтернаціоналісти підтримують керівництво міста у прагненні добитись реального покращення життя городян, готові активно допомагати у справі патріотичного виховання молоді, – від імені своїх товаришів запевнив голова міської громадської організації «Союзу ветеранів Афганістану» Олег Качуровський. 
Разом з вітаннями і словами подяки учасники зустрічі отримали від міської влади матеріальну допомогу. Найбільш зворушливим моментом, що викликав сльози на очах багатьох присутніх, став виступ Валентини Тимофеєвої, учасниці війни в Афганістані. Вона щиро і проникливо виконала під гітару улюблену пісню дніпродзержинських афганців «Кукушка».
Наступного дня урочистий мітинг з покладанням квітів і панахидою відбувся за участю керівництва міста і громадськості на лівобережжі, біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам.