Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Олександр Вілкул: «Реалізуючи комплексну модернізацію об’єктів ЖКГ, ми закладаємо реальні можливості для подальшого розвитку регіону»

  Опубліковано на веб-сайті Дніпропетровської обласної державної адміністрації

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул увів в експлуатацію чергову оновлену насосну станцію - станцію № 61 Дніпропетровського комунального виробничого підприємства «Дніпроводоканал». Це вже друга станція в цьому році. Оновлена станція обслуговує житлові масиви обласного центру «Лівобережний – 1, 2, 3» в яких проживає майже 100 тисяч жителів і який є одним із найперспективніших для подальшої забудови багатоповерхівками.

Також у заході взяли участь заступник губернатора Геннадій Темник, перший заступник міського голови Дніпропетровська Анатолій Крупський, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та керівництво «Дніпроводоканалу».
«Реалізуючи комплексну модернізацію об’єктів ЖКГ ми закладаємо можливості для подальшого розвитку регіону. Цього року за рахунок коштів обласного екологічного фонду ми модернізуємо 7 насосних станцій і в наступному році – повністю завершимо капітальні ремонти всіх каналізаційних насосних станцій Дніпропетровська. Це дозволить майже вдвічі знизити затрати електроенергії на цих об’єктах та надасть «Дніпроводоканалу» додаткові кошти для подальшого розвитку інфраструктури», - наголосив Олександр Вілкул.

Такий підхід, зазначив він, є системною політикою обласної влади, яка проводиться з метою довести якість комунальних послуг до європейського рівня і тим самим підвищити комфортність проживання жителів області. «Загальна модернізація об’єктів ЖКГ області – головна передумова покращення якості комунальних послуг», - сказав губернатор. За його словами, насамперед це стосується впровадження енергозберігаючих технологій, які суттєво знижують виробничі затрати.
Як повідомив начальник міського комунального підприємства «Дніпроводоканал» Павло Корженко, на оновлених насосних станціях впроваджена автоматизована система управління, яка практично на 50% знижує споживання електроенергії та значно зменшує інші виробничі витрати, що робить роботу насосних агрегатів більш надійною і довголітньою.
Перший заступник міського голови Дніпропетровська Анатолій Крупський подякував обласній владі за підтримку комунальної сфери Дніпропетровська: «Встановлення сучасного обладнання суттєво зменшує ризик виникнення аварій в каналізаційних мережах». «А впровадження енергозберігаючих технологій на насосних станціях дає нам можливість запобігти підвищенню тарифів на послуги ЖКГ – адже майже половину вартості тарифу на каналізаційні послуги складає саме вартість електроенергії», - зазначив він.
Реконструкція насосної № 61 – черговий етап комплексної обласної програми модернізації водного господарства Дніпропетровська. Найближчим часом будуть введені в експлуатацію ще дві подібні насосні станції, які обслуговують житлові масиви «Перемога» та проспекту імені газети «Правда».


ДОВІДКА
Реалізація проектів з модернізації насосних станцій водовідведення міського комунального виробничого підприємства «Дніпроводоканал» стала можливою завдяки консолідації коштів обласного та міського бюджетів.
Загальна вартість робіт на цих об’єктах становить 3,7 млн.грн, з яких 2,9 млн грн виділені з обласного бюджету за ініціативи Олександра Вілкула.
Насосна стація №61 експлуатується з 1985 року і є одним з важливих інфраструктурних об’єктів Дніпропетровська, оскільки обслуговує густозаселені житлові масиви міста «Лівобережний – 1, 2, 3».
Введення на цій станції в експлуатацію автоматизованої системи управління дозволить щороку заощаджувати на споживанні електроенергії близько 600 тис грн. Загальна вартість робіт з реконструкції насосної станції №61 становить 984 тис грн. Заощаджені від економії електроенергії кошти будуть спрямовані на подальшу модернізацію міського водопровідно-каналізаційного господарства.