Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
У Дніпропетровську підписано Регіональну угоду
У Дніпропетровську підписано Регіональну угоду
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул узяв участь в обговоренні та підписанні Регіональної угоди між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією, об’єднаннями роботодавців області та Спільним представницьким органом профспілкових організацій Дніпропетровської області на 2011-2013 роки. Про це повідомило інформагентство «Придніпров’я» з посиланням на Управління преси та інформації Дніпропетровської облдержадміністрації.
За інформацією Управління, у заході також взяли участь заступник голови Дніпропетровської обласної ради, голова регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців Віктор Науменко, голова обласного об’єднання профспілок, керівник Спільного представницького органу профспілкових організацій Дніпропетровської області Віталій Дубіль, заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники міських та районних галузевих профспілкових організацій, керівники промислових підприємств області, голови профспілкових комітетів підприємств, установ та організацій області, керівники галузевих асоціацій.
«Обласна влада взяла курс на стійкий соціально-економічний розвиток Дніпропетровщини. На досягнення цієї мети в області ухвалено низку програм, насамперед, програму соціально-економічного та культурного розвитку нашого регіону на цей рік», — підкреслив Олександр Вілкул.
Він також наголосив, що другим таким ключовим документом вважає Регіональну угоду між владою, роботодавцями та профспілками. Зокрема, голова облдержадміністрації наголосив, що керівники підприємств області мають звернути особливу увагу на необхідність підняття рівня оплати праці, своєчасність виплати робітникам заробітної плати і недопущення формування заборгованості. За його словами, рівень середньомісячної зарплати в області цьогоріч планується підвищити майже на 24% — до 2931 грн.
Олександр Вілкул нагадав, що Дніпропетровська облдержадміністрація першою в Україні приєдналася до Ініціативи Глобального Договору ООН. А цей стратегічний документ, в свою чергу, передбачає підвищення соціальної відповідальності та екологічних стандартів бізнесу. Зокрема, йдеться про дотримання прав людини в сфері трудових відносин та запровадження екологічно безпечних технологій виробництва.
У свою чергу, голова обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль зазначив, що профспілки Дніпропетровщини звертаються до соціальних партнерів-роботодавців із закликом підтримати ініціативу губернатора області Олександра Вілкула підвищити рівень заробітної плати, доповнивши розділ проекту Регіональної угоди «Оплата праці та трудові відносини» пунктом такого змісту: «Досягти у 2011 році підвищення середнього рівня заробітної плати на підприємствах базових галузей промисловості області не менш ніж 4000 грн».
Регіональна угода укладається відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди», Закону України «Про організації роботодавців», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та Закону України «Про соціальний діалог» між органом обласної виконавчої влади в особі Дніпропетровської обласної державної адміністрації, об’єднаннями (організаціями) роботодавців та профспілковими організаціями області в особі Спільного представницького органу профспілкових організацій області.