Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Ніхто не забутий, ніщо не забуте…
Ніхто не забутий, ніщо не забуте
газета «Відомості» №19 від 11 травня 2011 року
 
Десятиліття, що минули, не применшили значення подвигу тих, хто форсував Дніпро, штурмував Аульський плацдарм. Війна пройшла через кожне серце. ЇЇ сурова правда залишається з нами назавжди як символ невмирущого героїзму, високого патріотизму, віри, надії та вічної скорботи.
5 травня біля пам’ятних монументів на Аульському плацдармі відбулося церемонія покладання квітів за участю Дніпродзержинського міського голови, голови Дніпродзержинської міської організації Партії регіонів Станіслава Сафронова, депутатів міської ради, сивочолих ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників бойових дій, молодого покоління.
З привітанням з нагоди свята до ветеранів звернувся міський голова Станіслав Сафронов, який наголосив, що цей день – найсвітліший для всього людства. Аульський плацдарм, – це святе для нас місце, тут полягло багато радянських воїнів, в тому числі – дніпродзержинців. День Перемоги, який подарували нам ветерани – учасники тих подій, ми не можемо забути, він увійшов в історію всього людства. Тільки наші бійці змогли зламати коричневу чуму, що захватила всю Європу. І ми, нащадки, дуже їм вдячні. Від себе особисто, як міського голови, від усієї громади, обіцяю, що ми зробимо все, щоб їм жилося краще, щоб вони відчували постійне піклування, запевнив С.Сафронов.
На мітингу виступили голова міської організації ветеранів війни Олександр Михайлов, учасник боїв на Аульському плацдармі Василь Кублицький, визволитель міста Василь Трофімов, депутати та ін. Учасники мітингу поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам та гранітного знаку «Моноліт дружби».
Хвилина мовчання, спогади ветеранів про минулі суворі роки, живі квіти до пам’ятних знаків, польова каша, пісні воєнних років залишили незабутні враження у присутніх.
Життєвий досвід  ветеранів, їх героїзм, мужність, людяність є невичерпним джерелом патріотизму, натхнення для великих і малих справ в ім’я розвитку нашого міста, держави, нашого майбутнього.
        
Низький уклін вам, ветерани!
Пам'ять війни – це пам’ять серця. Цю пам’ять несуть у вічність нові покоління, схиляючись у шані перед своїми батьками і дідами, живими і полеглими, перед усіма солдатами Великої Вітчизняної війни.
Мир, який завоювали солдати Перемоги – це найдорожче, що нам дісталося у спадок.
Нині наш святий обов’язок подбати про тих, хто, пройшовши вогняними дорогами війни, здобув це світле свято Перемоги. Про тих, хто нелюдською працею в тилу забезпечував фронт технікою, зброєю, одягом, хлібом. Про лікарів і медсестер, які під ворожими кулями рятували життя тисячам наших бійців. Про партизанів і підпільників, які своєю героїчною діяльністю підтримували віру в перемогу. Про кожного з тих, хто живе поруч з нами. 
В сел. Дніпробуд мешкає сім’я ветеранів Кублицьких, яка на собі відчула лихоліття суворої війни. Ще юними та молодими Василя та Євдокію, завзятих, сміливих, мужніх зустріла Велика Вітчизняна війна. Скільки довелося їм пережити, винести, захищаючи рідну землю. Пройшов час, зажили рани, але пам'ять про ті трагічні роки залишилася назавжди.
 Сьогодні Василь Тимофійович та Євдокія Петрівна передають свій життєвий досвід своїм дітям, онукам та підростаючому поколінню. В ці святкові травневі дні до ветеранів, які відзначили 63 роки подружнього життя, завітав Костянтин Гузенко, перший заступник міського голови, голова Дніпровської районної організації Партії регіонів. Теплі слова вдячності, поваги та шани висловив Костянтин Олександрович сивочолим ветеранам та вручив подарунки.
Низький уклін та безмежна вдячність всім ветеранам великої війни!
Яркие краски светлого праздника
Накануне Дня Победы, 6 мая 96-летняя жительница г. Днепродзержинска Леус получила в подарок новый телевизор. Депутат Баглейского районного совета от Партии регионов И.И. Звонарев, узнав о том, что у долгожительницы сломался телевизор, в течении часа решил эту проблему. Благодаря помощи депутата Ирина Евсеевна смогла посмотреть парад в честь Великой Победы и любимые военные фильмы, причем в хорошем качестве изображения.