Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
З родини йде життя людини
 
З родини йде життя людини
Н. ВАСИЛЬЄВА, начальник управління у справах сім’ї та молоді,                                   
газета «Відомості» №21 від 25 травня 2011 року
 
У травні разом з традиційними святами народного календаря в Україні відзначається День матері та Міжнародний день сім’ї. З нагоди відзначення свят в місті було проведено низку заходів із вшануванням матерів та сімей нашого міста.
З нагоди відзначення Дня матері, жінки, котрі 8 травня народили дитину у пологовому відділенні 9-ї міської лікарні, отримали привітання зі святом від керівництва міста. В рамках проведення соціальної акції «Привіт, малюк!», 10 травня до пологового відділення 9-ї міської лікарні завітав заступник міського голови Сергій Михайлович Павлюк, привітав щасливих мам з народженням дитини, вручив комплекти для новонароджених та енциклопедії для батьків.
З нагоди відзначення Міжнародного дня сім’ї, управлінням у справах сім’ї та молоді міської ради проведено на базі Центру позашкільної роботи та дитячої творчості ім. О. Кошового фестиваль сімейної творчості багатодітних родин «Дивограй» за участю багатодітних родин. Багатодітні родини Саломатіних, Перехрест, Нікіфорових, Деміденків, Мігаленко-Мелащенко, Данько взяли участь у виставці робіт художньо-прикладного мистецтва. Творчі здібності представники багатодітних родин демонстрували у різноманітних жанрах: вокал, гра на музичних інструментах, танці, акробатичні номери. На виставці робіт художньо-прикладного мистецтва були представлені вироби з бісеру, дерева, шкіри, паперопластики, петриківський розпис, вишиванки. Учасників фестивалю привітав заступник міського голови С. Павлюк. Переможцями фестивалю стали багатодітні родини Звіздун та Нікіфорових, які посіли І місце, ІІ місце вибороли багатодітні сім’ї Ципченків та Саломатіних, ІІІ місце отримали багатодітні сім’ї Демиденків та Хорошилових. Переможців нагороджено дипломами та цінними подарунками, всі учасники фестивалю отримали дипломи та заохочувальні призи. 
Привітання від керівництва міста з Міжнародним днем сім’ї отримали і вихованці неповної середньої загальноосвітньої школи-інтернату №2, на базі якої відбулося загальношкільне родинне свято. Почесним гостем на цьому святі був заступник міського голови С. Павлюк, який висловив вихованцям і педагогічному колективу навчального закладу найщиріші побажання в цей святковий день та подарував дітям настільні ігри.
13 травня на базі КСК «Шинник» м. Дніпропетровська відбувся заключний гала-концерт обласного фестивалю сімейної творчості Придніпров’я «Душі криниця – 2011». Приємно відзначити, що три сім’ї нашого міста здобули перемогу у фестивалі: І почесне місце посіли сім’я Назаренків (номінація – вокал) та сім’я Піхотинських (номінація – художньо-прикладне мистецтво). ІІ місце здобула сім’я Сіренків (художньо-прикладне мистецтво). 
14 травня, напередодні Міжнародного дня сім’ї, за дорученням міського голови С.О. Сафронова управлінням у справах сім’ї та молоді міської ради організовано поздоровлення молодих пар, які урочисто зареєстрували шлюб у Дніпровському та Заводському відділеннях РАЦС. Молодятам вручено вітальні листівки міського голови С.О. Сафронова, цінні подарунки та квіти. 
В рамках проведення соціальної акції, присвяченої Дню матері та Міжнародному дню сім’ї, багатодітним матерям, які звернулись до управління у справах сім’ї та молоді міської ради, надано  адресну допомогу у вигляді продуктових наборів.