Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Свято розуму та інтелекту
Свято розуму та інтелекту
газета «Відомості» №21 від 25 травня 2011 року
 
Обдаровані діти – це надія і слава України, наше місто може пишатися своїми молодими громадянами, які вже зараз є гордістю своєї сім'ї, школи, майбутньою елітою нашої держави. Бо деякі з них захистили свої знання на рівні області, а то й України. Нещодавно за ініціативою міського голови С.О. Сафронова та начальника управління освіти і науки міської ради О.М. Баштаненко в нашому місті відбулося свято вшанування переможців ІІ-IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та І-II етапів конкурсу-захисту МАН України.
На святі були присутні почесні гості – заступники міського голови, голови районних рад, голови постійних комісій міської ради, спеціалісти управління освіти і науки, керівники навчальних закладів, вчителі, батьки. Відкрив свято талановитих учнів Сергій Михайлович Павлюк – заступник міського голови, який опікується проблемами галузі освіти.
До нагородження першими були запрошені «зіркові» учні – призери IV етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін. Андрій Юдаєв – учень 11 класу технічного ліцею № 1, посів І місце в міських олімпіадах з фізики, інформатики, астрономії, хімії, І місце на обласних олімпіадах з фізики, астрономії, III місце на обласних олімпіадах з математики та інформатики, II місце на Всеукраїнській олімпіаді з астрономії у Львові, III місце на Всеукраїнській олімпіаді з фізики у Одесі. Ліна Дружиніна – учениця 10 класу гімназії № 11, виборола І місце в міській олімпіаді з французької мови, II місце в обласній олімпіаді з французької мови, III місце на Всеукраїнській олімпіаді з французької мови у Тернополі. Олександра Проскура – учениця 9 класу гімназії №11, посіла І місце в міській, ІІІ місце в обласній олімпіаді з французької мови, II місце на Всеукраїнській олімпіаді з французької мови у Тернополі. Литвиненко Владислава – учениця 8 класу середньої загальноосвітньої школи №44, виборола перші місця на міській та обласній олімпіадах з географії, II місце на Всеукраїнській олімпіаді з географії в Херсон.
Катерина Єременко – учениця 11 класу технічного ліцею №1, посіла І місце в міських олімпіадах з математики, біології, української мови, І місце на обласній олімпіаді з української мови, II місце на обласній олімпіаді з фізики, II місце на обласній олімпіаді з математики, II місце в обласній олімпіаді з біології, II місце на обласній олімпіаді з англійської мови, III місце на Всеукраїнській олімпіаді з української мови в Ужгороді.
На святі вітали учнів, котрі стали призерами ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та Малої Академії наук України. Це учні технічного ліцею № 1, ліцею НІТ № 2, гімназії № 11, НВК № 13, 26, 36, колегіуму № 16, ДАЛ № 15, СЗШ № 3, 10, 23, 29, 30, 44.
Славиться наше місто юними талантами завдяки тому, що в навчальних закладах працюють висококваліфіковані, творчі, ерудовані педагоги. Це вчителі технічного ліцею № 1 Н.П. Мірошник, Н.А. Крикент, Г. В. Кирпа, П.А. Кураченкова, ліцею НІТ № 2 К. В. Познанська, Л.А. Попенко, гімназії № 11 В.В. Гавриліна, Т.О. Ковалець, О.А. Малунова, колегіуму № 16 Ю.О. Косуль, СЗШ № 44 К.А. Рибалко; методист центру туризму та краєзнавства «Горицвіт» І.М. Шестопалова.
За значний внесок в розвиток сучасних освітніх процесів та організацію результативної роботи з інтелектуально обдарованою учнівською молоддю Почесною грамотою виконкому міської ради нагороджені керівники навчальних закладів М.О. Наказний (технічний ліцей № 1), В.В. Буй (колегіум №16), В.М. Козлов (гімназія № 11).
За підсумками 2010 року відзначено кращих учасників навчально-виховного процесу в номінації «Лауреати міського визнання в галузі освіти»: Ю.П. Попова (головний спеціаліст управління освіти і науки), В.М. Козлов (директор гімназії № 11), І.М. Сиротинська (завідуюча дошкільним навчальним закладом № 30), Т.М. Анікєєва (директор Центру позашкільної роботи та дитячої творчості ім. Олега Кошового), С.О. Корнєва (вчитель німецької мови колегіуму № 16), І.В. Мосьпан (інструктор з фізичної культури дошкільного навчального закладу № 26), О.В. Паронік (голова ради школи НВК № 26), І.М. Доброгорська (член батьківського комітету СЗШ № 19), Владислав Смородський (учень 10 класу ліцею НІТ № 2, Софія Романюха (учениця НВК № 36), Вадим Матвєєв (учень 9 класу СЗШ № 40, вихованець відділення тхеквондо ДЮСШ № 4).
Депутат міської ради від Партії Регіонів, голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, бюджету, фінансів та банківської діяльності С.Л. Боговик нагородив цінними подарунками двох учнів, які здобули найбільшу кількість перемог на олімпіадах з базових дисциплін на міському, обласному та всеукраїнському етапах А. Юдаєва, К. Єременко (технічний ліцей № 1).
Музичні привітання, які лунали на честь призерів, підготували вихованці НВК № 25, переможці міського огляду-конкурсу дитячої творчості «Віват, талант!» (ліцею НІТ №2, СЗШ № 30, ЦПР та ДТ).