Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Парадний бік євроінтеграції
Парадний бік євроінтеграції
газета «Відомості» №21 від 25 травня 2011 року
 
Минулий тиждень для Дніпродзержинська видався багатим на яскраві громадсько-культурні події. Одних парадів відбулось відразу два. Причому мова йде не про офіціозне ходіння шеренгами у традиціях минулих часів, а про яскраві, костюмовані, насичені позитивними емоціями і оптимізмом масові марші. 
Перший парад являв собою карнавальну ходу, якою було відзначено відкриття міжнародного театрального фестивалю «Класика сьогодні», про події якого розповідається на сторінках газети. Учасники фестивалю в сценічних костюмах і гримі пройшли від площі Дзержинського до театру, час від часу зупиняючись для веселих виступів, що привертали юрби перехожих.
Другий парад – з нагоди Дня Європи – теж супроводжувався великою культурною програмою. Учні навчальних закладів виконували пісні, танці, представляли виставки, творчі роботи, присвячені культурі різних європейських народів. Масштабність і популярність цього заходу засвідчили – євроінтеграція для нашого суспільства, насамперед його молодих представників, – не порожній звук. Хочеться побажати, щоб проведення таких парадів в нашому місті відбувалось дедалі частіше. Адже це – теж один з елементів європейської культури і традицій. І, скажімо, у Львові, найбільш європейському серед українських міст, яскраві паради відбуваються постійно, користуючись великою популярністю серед городян та туристів.