Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Медицина – це життя!
Медицина – це життя!
Сергій Логінов, заступник міського голови начальник управління
охорони здоров’я  міської ради,
газета «Відомості» №24 від 15 червня 2011 року
Медики на порозі професійного свята згадають минуле і обговорюють сьогодення, але всі думки і надії, пов’язані з майбутнім медицини.
Я звертаюся зі щирим привітанням до всіх своїх колег-лікарів, медсестер та інших працівників медичної галузі з побажанням здоров’я, щирої вдачі, вдалої праці на благо нашої медицини і здоров’я людей.
По-перше, я, нічого не перебільшуючи, хочу ще раз сказати, що майбутнє медичної галузі пов’язано з реформами, які вже відбуваються в Україні.
Будується українська модель медичної допомоги, яка не копіює сліпо жодну з існуючих у світі систем. Нашій країні потрібна така медицина, яка буде відповідати національним інтересам.
Основне завдання, яке потрібно сьогодні вирішувати – це забезпечити доступність якісної медичної допомоги для всіх верств населення. Тобто, де б не жила людина, в селі чи в обласному центрі – медична допомога їй гарантується. Безумовно, те надбання що залишилось нам у спадок від СРСР, є дуже цінним, але досить недавно Міністерство охорони здоров’я  України змінило доктрину підготовки майбутніх лікарів і взяло курс на підготовку лікарів загальної практики – сімейної медицини. Сімейні лікарі повинні мати досить фундаментальні знання, активно займатися профілактикою, виявляти хворобу на ранніх етапах, призначати адекватне лікування, а коли це потрібно – направляти хворих до лікарів-спеціалістів, та відстежувати процес лікування до повного одужання. Це один з шляхів раціонального перерозподілу використання коштів зі стаціонарної допомоги на первинну медико-санітарну допомогу.
Завдяки особистого піклування міського голови Станіслава Олександровича Сафронова в місті відкрито поліклініку загальної практики сімейної медицини.  Урочисте відкриття відбулося 18 лютого за участю  голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та першого заступника Адміністрації Президента України Ірини Акімової.
Центр обслуговує більше 25 тисяч осіб, прийом пацієнтів ведуть сімейні лікарі, а також гінеколог, лікарі-педіатри та стоматолог. Тут працює денний стаціонар, фізіотерапевтичне відділення, відділення функціональної діагностики, кабінет ЛФК, лабораторія та кабінет щеплень. Пацієнти відчувають себе тут впевнено і затишно, в усьому відчувається порядок і стабільність, не чути скарг з боку відвідувачів на якість медичної допомоги.
 Медична громадськість міста вдячна міській владі, Дніпродзержинському міському голові Станіславу Олександровичу Сафронову за розуміння проблем охорони здоров'я та вирішення питань щодо поліпшення матеріально-технічної бази лікувальних установ.
Переконаний, що професіоналізм, милосердя, відповідальність і глибокі фахові знання сприятимуть успішній роботі медичних працівників міста, які завжди стоять на варті здоров'я дніпродзержинців.
Шановні медичні працівники! Ще раз прийміть щирі, сердечні вітання з професійним святом. Міцного вам здоров'я, сімейного благополуччя, невичерпної енергії, професійних досягнень, оптимізму, поваги і любові.