Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Дніпродзержинськ – місто президентів і чемпіонів

 

 

газета "Відомості" № 27 від 06.07.2011

29 червня матч за звання Чемпіонки світу з міжнародних шашок, що проходив у Дніпродзержинську за участі дванадцятикратної чемпіонки світу, міжнародного гросмейстера Зої Голубєвої (Латвія) та трикратної чемпіонки світу Дар’ї Ткаченко (Україна) завершився перемогою української спортсменки. Дар’я Ткаченко – міжнародний гросмейстер, заслужений майстер спорту, нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеню.

Як повідомив віце-президент Дніпропетровської обласної федерації шашок Леонід Бройтман, українська спортсменка виграла третю партію третього сету, і в останній партії їй достатньо було забезпечити нічию. Цього результату Дар’я Ткаченко впевнено досягла, ставши у четвертий раз чемпіонкою світу Вітання на урочистому закритті матчу українська спортсменка приймала разом з тренером Петром Кравцом.

Дніпродзержинськ був визначений Міжнародною федерацією шашок місцем проведення матчу з урахуванням успішного досвіду проведення за останні п’ять років трьох чемпіонатів світу з міжнародних шашок. На урочистостях з нагоди закінчення матчу на звання чемпіонки світу підкреслювалась велика підтримка міського голови Станіслава Сафронова, його заступників Сергія Павлюка, Тетяни Завгородньої, голови Дніпровської райради Олександра Сауся, президента компанії «МіКомп» Олега Мороза та ін. Свої привітання учасницям турніру та подяку його організаторам висловили представник Міністерства зі справ сім’ї, молоді та спорту, провідний тренер Департаменту спорту вищих досягнень Юрій Стадников, Президент федерації шашок України Анатолій Яценко та ін.

Як підкреслила в своєму виступу Т.Завгородня, ми пишаємось, що саме в Дніпродзержинську молода українська спортсменка здобула таку значну перемогу вже вдруге, прославивши і наше місто (у 2008 році вона здобула цей титул у матчі з російською шашкісткою, що теж проходив у Дніпродзержинську).. Ми будемо раді приймати і наступні чемпіонати. Т.Завгородня вручила Подячний лист міського голови першому віце-президенту федерації шашок України Євгену Уріху, почесну грамоту виконавчого комітету міської ради віце-президенту федерації шашок Дніпропетровської області Леоніду Бройтману, відзнаку міського голови заслуженому тренеру України, голові міської громадської організації федерації шашок Ігорю Губарєву. О.Саусь вручив приз Дніпровської райради за волю до перемоги Зої Голубєвій – велике блюдо з петриківським розписом, авторську роботу народних майстрів.

Потім настала відповідальна та хвилююча мить – вручення нагород учасницям турніру. Головний арбітр матчу Юрій Ліпницький та Тетяна Завгородня вручили грамоти та медалі Зої Голубєвій та переможниці матчу, чемпіонці світу з міжнародних шашок серед жінок Дарії Ткаченко.

Зоя Голубєва привітала Дніпродзержинськ та Україну з закінченням матчу: «Це великий день для всіх нас. Дякую Дніпродзержинську та організаторам матчу за створені чудові умови для гри і відпочинку». Дар’я Ткаченко сказала, що вона вже встигла полюбити наше місто, –гостинне, красиве, зелене, з особливою енергетикою, яка допомогла їй вже вдруге здобути тут чемпіонську корону. Вона тепер навіть почала сумніватись у шансах своїх суперників в боротьбі за корону, якщо наступні матчі будуть проходити в Дніпродзержинську. Від імені чемпіонки світу Дар’ї Ткаченко подяки за організацію матчу вручено міському голові С.Сафронову, президенту компанії «МіКомп» О.Морозу, виконавчому директору фонду «Патріот» Тамарі Загребельній, директору розважального комплексу «Елефант» Олені Білій.

Т.Іванова