Оголошення щодо цін на вироби медичного призначення
На Дніпропетровщині ціни на вироби медичного призначення
не виростуть
 
Представники аптечного бізнесу, власники та керівники підприємств, які займаються виготовленням та імпортом виробів медичного призначення погодилися не тільки залишити ціни на медикаменти на рівні, що діяли до серпня поточного року, але й пообіцяли знизити їх на 10 відсотків.
Виконуючий обов’язки голови ДПА Сергій Дуплій і керівники податкових органів області протягом двох днів провели зустрічі і консультації зі 167 представниками фармацевтичного ринку, найкрупніші з них ТОВ «Медпак», ТОВ «БАДМ»,  ТОВ «ВЕНТА, ЛТД», ТОВ «Медсервіс Інвест», ТОВ «І.К.ВЕЛ», ТОВ «Аптека №24» та інші. Було піднято чимало практичних питань. Говорили про оподаткування податком на додану вартість медичних виробів,  фактичні перевірки, економічні проблеми та неприпустимість використання в схемах поставок фіктивних підприємств. Сергій Дуплій зазначив, що необґрунтоване завищення цін матиме лише негативні наслідки. Фармацевти і аптекарі висловили зацікавленість у стабілізації ситуації на соціально значимі товари (памперси, пелюшки, контрацептиви) та зниження цін до економічно обґрунтованого рівня.
Сьогодні тільки великих підприємств, які працюють на ринку товарів медичного призначення, в регіоні зареєстровано 64, з них 57 продавців, шість імпортерів та один виробник. За 7 місяців 2011 року вони внесли до Зведеного бюджету 47 млн. гривень.  
Стабілізація цін на вироби медичного призначення економічно вигідна як для споживачів, так і для виробників та імпортерів.
 

  ДПА у Дніпропетровській області