Рішення селищної ради від 29.09.2011 № 83-8/УІ "Про внесення змін до рішення селищної ради від 25.11.2010 № 8-2/УІ "Про затвердження Регламенту селищної ради УІ скликання"
У К Р А Ї Н А
КАРНАУХІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровської обл.
Чергова восьма сесія УІ скликання
 
Р І Ш Е Н Н Я
29.09.2011 № 83 - 8/УІ 
 
Про внесення змін до рішення
селищної ради від 25.11.2010 № 8-2/УІ
«Про затвердження Регламенту
селищної ради УІ скликання»
 
       З метою приведення окремих положень Регламенту Карнаухівської селищної ради    УІ скликання у відповідність з положеннями Закону України «Про доступ до публічної інформації» в інтересах територіальної громади смт. Карнаухівка, керуючись ст. ст. З, 34 Конституції України, ст. 9 Закону України «Про інформацію», ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», ч. І ст. 43, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» селищна рада
 
ВИРІШИЛА:
 
І. Внести до рішення селищної ради від 25.11.2010 № 8-2/УІ «Про затвердження Регламенту селищної ради VI скликання» такі зміни:
 
1.1.     Пункт 2 статті 2 Регламенту викласти у такій редакції:
«2. Відкритість та гласність роботи ради забезпечується шляхом відкритості пленарних засідань ради, поширення інформації про її діяльність, завчасним оприлюдненням проектів рішень міської ради з метою їх громадського обговорення на офіційному веб-сайті Дніпродзержинської міської ради у розділі «Карнаухівська селищна рада», інших засобах масової інформації».
За рішенням селищної ради можуть проводитися закриті пленарні засідання».
 
1.2.     Доповнити статтю 16 Регламенту пунктом 13 такого змісту:
«13. З метою забезпечення громадського обговорення та внесення можливих пропозицій проекти рішень селищної ради, які підлягають оприлюдненню відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», оприлюднюються не пізніше як за 20 робочих днів до дня їх розгляду.
Зазначені проекти рішень селищної ради підлягають обов'язковому розміщенню на офіційному веб-сайті Дніпродзержинської міської ради у розділі «Карнаухівська селищна рада».
 
1.3. Доповнити Регламент статтею 28' такого змісту:
«Стаття 28'. Порядок розгляду запитів на інформацію
1. Запит на інформацію - це прохання особи до селищної ради та її виконавчих органів надати публічну інформацію, що знаходиться у їх володінні.
2. Запит на інформацію може бути індивідуальним або колективним, подаватись в усній, письмовій чи в іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою).
3. Відповідь на запит на інформацію має бути надана не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
4. У разі, якщо запит на інформацію стосується інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших надзвичайних подій, що сталися або можуть статись і загрожують безпеці громадян, відповідь має бути надана не пізніше 48 годин з дня отримання запиту.
5. У разі, якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, строк розгляду такого запиту може бути продовжений до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. У цьому разі особа, яка подала запит, має бути повідомлена у письмовій формі про продовження розгляду запиту не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.».
 
1.4. П. 9 ст. 13 доповнити після слова «до відома» словами «населення і», після слова «випадках» доповнити словами «до кожного депутата».
 
1.5. У п. 5 ст. 8 змінити «п. 5 ст. 15» на «п. 4 ст. 15».
 
ІІ. Організацію виконання цього рішення покласти на секретаря селищної ради Бабія А. І., контроль - постійну комісію з питань зв’язків з політичними партіями, громадськими організаціями, засобами масової інформації, правової політики, законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, мандатну та депутатської етики (Мірзоєва Я. Г.).
 
 
Селищний голова                                                                       Т.В. ФРІСКЕ