Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Заступник міського голови Тетяна Герасюта: «Всі проблемні питання із заняттями у шаховому клубі ми вирішимо на користь дітей»

Кор.:
- Тетяно Іванівно, під час останньої сесії міської ради побіля будівлі міськвиконкому члени Конгресу українських націоналістів та Народного руху України влаштували акцію протесту проти нібито незаконної передачі міською владою дитячого шахового клубу за адресою вул. Медична, 28 в руки приватних підприємців. Чи так це насправді?

Тетяна Герасюта:

- Так, дійсно склалася неприємна ситуація. До сьогодні приміщення за адресою вул. Медична, 28 було не шаховим клубом, а шаховою секцією, що знаходилась на балансі управління фізичної культури та спорту міської ради. Між дитячо-юнацькою спортивною школою № 3 та управлінням фізичної культури та спорту був укладений договір про аренду цього приміщення, яке певний час і використовувалось як шаховий клуб. Але питання про те, щоб забрати його у дітей і відібрати в них можливість займатися шахами, ніколи не стояло. Всій групі дітей, які займалися шахами, запропоноване приміщення на території дитячо-юнацької cпортивної школи №3 та приміщення на території середньої загальноосвітньої школи № 8, є також можливість займатися шахами у загальноосвітній школі № 9.
Виникла інша проблема: шаховий клуб як такий навіть не був офіційно зареєстрований, тому управління фізичної культури та спорту поставило питання про його реєстрацію. Надати дітям з шахової секції окреме приміщення ми поки що не маємо можливості, тому пропонуємо керівникам секції звернутися до фонду комунальної власності Дніпродзержинська з проханням надати їм в оренду приміщення. На ті запитання, які нам задавали батьки дітей, що займалися у клубі, та представники правозахисних організацій, ми відповіли. І вже сьогодні починаємо розробляти план проведення нових змагань та шахових турнірів у Дніпродзержинську. Ми обов’язково вирішимо питання із заняттями у шаховому клубі, і вирішимо його на користь дітей. Діти будуть займатися шахами у зручному для них місці.