Проект рішення Карнаухівської селищної ради від 19.03.2012 "Про затвердження символіки селища Карнаухівка"
У К Р А Ї Н А
 КАРНАУХІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА
м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровської обл.
Чергова одинадцята сесія УІ скликання
                                                                                                                                                                                                       
                                                Р І Ш Е Н Н Я                                      Проект
19.03.2012  №     -11 /УІ
 
Про затвердження символіки 
селища Карнаухівка
 
   З метою виховання поваги до історії та духовності українського народу, любові до рідного селища, відродження загальнонаціональних та місцевих традицій, у зв’язку з 275-річчям від заснування селища, враховуючи висновки постійних комісій, керуючись ст.ст. 22, 26 (п. 49), 27, 42, 59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, селищна рада
 
В И Р І Ш И Л А:

1. Затвердити:
 
1.1. Герб селища Карнаухівка (згідно з додатком №1).
1.2.Положення про зміст, опис і порядок застосування символіки селища Карнаухівка (згідно з додатком № 2).
 
2. Виконавчому комітету селищної ради виготовити еталонний зразок гербу селища Карнаухівка за рахунок видатків, передбачених на утримання селищної ради.
 
3. Доручити селищному голові надавати дозвіл на використання символіки селища Карнаухівка та інформувати про виконання цього доручення селищну раду.
 
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію          з питань зв’язків з політичними партіями, громадськими організаціями, засобами масової інформації, правової політики, законності, правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, мандатна та депутатської етики (Фортуна В. І.) 
 
 
 

Селищний голова                                                  Т. В. ФРІСКЕ

 

Додаток № 1
до проекту рішення Карнаухівської
селищної ради від 19.03.2012 №   /УІ

      Герб селища Карнаухівка
 
                                                                        


 Додаток № 2
 до проекту рішення Карнаухівської
 селищної ради від 19.03.2012 №   /УІ
                                                            
 
Положення
про зміст, опис і порядок застосування
символіки селища Карнаухівка
 
1. Зміст символіки селища Карнаухівка.
Герб є офіційною символікою селища Карнаухівка.
2. Опис герба селища Карнаухівка.
            Герб селища Карнаухівка являє собою традиційну форму щита.    Фон поділяється на дві частини. Верхня - лазурного кольору, що символізує красу, вірність і чесність, а також колір Дніпра. Цей колір - один  з традиційних гербових кольорів.
            Нижня частина герба - малинового кольору. Малиновий колір був популярним у запорозьких козаків і повторює колір прапора Кодацької паланки, що охоплювала ці землі. В геральдиці малиновий колір символізує щедрість, добропорядність та велич. Крім того, він є складовою частиною герба міста Дніпродзержинська, до складу якого входить селище Карнаухівка.  Хвиляста лінія, яка ділить герб навпіл, символізує хвилі Дніпра.
            Зображення на гербі: золотий хрест і козак, який варить кашу у казані.
            Хрест - символ християнства і вірності чотирьом його чеснотам: помірності, розсудливості, справедливості та мужності. Також це нагадування про карнаухівську Свято-Варваринську церкву, яка є визначним об'єктом селища і його історії.
            Найбільш значимим символом є козак-Карнаух, на честь якого назване селище. Він зображений з казаном зливаної каші, яку здавна традиційно варять лише у Карнаухівці. Відсутність зброї на гербі уособлює мир як життєве кредо карнаухівців від пращурів до нащадків.
            Над гербом - рік заснування селища.
            Золоте обрамлення підкреслює цілісність композиції герба та надає йому естетичної завершеності.
 
3. Порядок використання герба селища Карнаухівка.
3.1. Герб селища Карнаухівка є офіційною символікою органів місцевого самоврядування селища та виконавчого комітету селищної ради.
3.2. Власником символіки є Карнаухівська селищна рада. Еталонні зображення герба (графічне та кольорове) зберігаються в селищній раді.
3.3. Репродукування та тиражування символіки селища Карнаухівка здійснюється у вигляді кольорового, чорно-білого, графічного (об’ємного) зображення довільного розміру (але з дотриманням пропорцій) у довільній техніці виконання та з різноманітних матеріалів.
3.4. Зображення гербу селища Карнаухівка може встановлюватися:
- на службових посвідченнях, бланках, штампах та печатці (для використання на нагородних грамотах, вітальних листах, іншій церемоніальній неофіційній кореспонденції) представницьких та виконавчих органів;
- на центральних магістралях при в’їздах на територію селища Карнаухівка;
- в інших випадках (за згодою селищної ради).
3.5. Зображення гербу селища Карнаухівка може використовуватися:
- як елемент святкового оформлення населеного пункту;
- на почесних грамотах, вітальних листах, пам’ятних адресах, важливих документах, дипломах творчих премій, тощо;
- під час проведення місцевих господарських, політичних, культурних, спортивних та інших заходів;
- офіційними делегаціями селища Карнаухівка в обласних, загальноукраїнських, міжнародних заходах у сфері політики, бізнесу, культури та спорту.
3.6. Юридичні та фізичні особи мають право використовувати тільки затверджене зображення герба селища Карнаухівка, а з комерційною метою (реклама товару, фірми, виготовлення сувенірної продукції) - тільки  з дозволу селищного голови на підставі угоди з селищною радою. При цьому, розмір збору за право використання місцевої символіки для юридичних осіб становить 0,1% вартості виробленої продукції, виконаних робіт, наданих послуг з використанням місцевої символіки, а для громадян, що займаються підприємницькою діяльністю, – п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Платники збору несуть відповідальність за правильність і своєчасність сплати збору відповідно до чинного законодавства. Контроль за повнотою   і своєчасністю сплати збору здійснює державна податкова інспекція.
Дія цього пункту не поширюється на культурно-просвітні та навчальні заклади, підрозділи Збройних Сил України, юридичних та фізичних осіб, які використовують зображення герба селища Карнаухівка з метою національно-патріотичного виховання молоді та формування національної свідомості громадян.
3.7. Кошти від збору за право використання місцевої символіки надходять до селищного бюджету.
3.8. Дозвіл на використання зображення символіки селища Карнаухівка передбачає моральну відповідальність користувача за якість товару, на якому вони фігурують. У разі втрати популярності товару через погіршення якості, власник знаку (селищна рада) має право розірвати угоду з товаровиробником.
3.9. Виключне право на використання герба належить Карнаухівській селищній раді.
3.10. Не дозволяється використання герба без спеціальної згоди Карнаухівської селищної ради у випадках, не передбачених цим Положенням.
 
4. Контроль за виконанням цього Положення покладається на Карнаухівського селищного голову.
 
Керуючий справами
виконавчого комітету селищної ради                                     Н. В. Іванюженко