Фестиваль художньої самодіяльності "Студентська весна - 2013"
       

Mіський фестиваль художньої

самодіяльності студентів навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації "Студентська весна - 2013" 


З метою підтримки талановитих та обдарованих молодих людей, створення умов для реалізації їх здібностей, організації змістовного дозвілля молоді, збагачення їх естетичного досвіду, щорічно в місті проводиться  ряд культурно-розважальних заходів, зокрема, традиційним стало проведення міського фестивалю художньої самодіяльності студентів навчальних закладів I-IV рівнів акредитації "Студентська весна".

З метою активізації роботи в напрямку залучення молоді до участі у міських культурно-розважальних заходах, зокрема у  міському фестивалі колективів художньої самодіяльності студентів вищих навчальних закладів І-ІV р.а.  "Студентська весна", розпорядженням міського голови від 01.02.2013 №32-р "Про проведення міського фестивалю художньої самодіяльності студентів навчальних закладів I-IV рівнів акредитації "Студентська весна – 2013" затверджено Положення про міській фестиваль. 

         

ПОЛОЖЕННЯ

про міський фестиваль художньої самодіяльності

студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації

«Студентська весна – 2013»

 1. Загальні положення

 

         

         1.1. Міський фестиваль художньої самодіяльності студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації «Студентська весна – 2013» (далі – фестиваль) проводиться з метою підтримки творчих ініціатив молоді міста в галузі культури та мистецтва, сприяння розвитку та примноженню надбань національної культури, формування у молоді цілісного уявлення про культуру, побут, звичаї, традиції, обряди українського народу, посилення морального та естетичного виховання студентської молоді.

1.2. Підготовка та проведення фестивалю здійснюється організаційним комітетом. Склад організаційного комітету затверджується розпорядженням міського голови.

1.3. Завданнями фестивалю є:

  -  виявлення нових талантів та обдарувань серед молоді;

- розвиток усіх видів і жанрів мистецтва серед студентської молоді;

- створення умов для виконавської майстерності студентських колективів та окремих виконавців, підвищення рівня їх сценічної культури, розвиток сучасних напрямів пісенного, хореографічного, театрального та дизайнерського жанрів мистецтва;

- збереження та розвиток народних і пісенних традицій України, виховання у молоді шанобливого ставлення до матеріальних та духовних цінностей українського народу та народів інших національностей, що проживають на території України;

- розвиток творчої співдружності колективів студентськогo і професійного мистецтва шляхом залучення професійних митців для надання допомоги учасникам фестивалю.

 

2. Порядок та строки проведення фестивалю

 

2.1. Фестиваль проводиться у вигляді конкурсу і проходить у три тури.

2.1.1. І тур – початковий: проводиться безпосередньо у кожному навчальному закладі І–IV рівнів акредитації і складається з оглядів-конкурсів  на факультетах і відділеннях, у ході яких журі навчального закладу відбирає номери для участі у звітному концерті навчального закладу.

Строк проведення початкового туру – з 01 лютого по 31 березня.

2.1.2. ІІ тур – відбірковий: складається зі звітних концертів кожного навчального закладу І–IV рівнів акредитації, які проводяться на базі навчальних закладів за окремим графіком.

Строк проведення відбіркового туру фестивалю – з 01 квітня по 15 травня.

2.1.3. ІІІ тур – підсумковий: проходить у вигляді заключного гала-концерту, учасниками якого є переможці відбіркового туру.

Строк проведення  підсумкового туру – з 15 по 31 травня.

            2.2. Інформація про хід проведення фестивалю оприлюднюється в засобах масової інформації.

 

3. Творча концепція фестивалю

 

         3.1. У фестивалі беруть участь студентські колективи художньої самодіяльності й окремі виконавці.

         3.2. Конкурсна програма може бути представлена у таких номінаціях:

         - сучасна популярна музика, авторська музика, музика у стилі авангарду, народна пісня – соло-виконавці та гурти;

         - театрально-сценічне мистецтво;

         - сучасна хореографія, стилізована класична хореографія, хореографія                 у стилі авангарду, народна хореографія – соло-виконавці та гурти;

         - естрадний жанр (гумор, сатира);

         - художнє слово (класична, сучасна та авторська поезія);

         - інструментальний жанр – соло-виконавці та гурти;

         - образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво;

         - циркове мистецтво.

         3.3. Заявки на участь у ІІ турі фестивалю подаються до організаційного комітету фестивалю до початку проведення відбіркового туру.

 

4. Критерії оцінювання конкурсантів фестивалю

 

         4.1. До складу журі фестивалю для проведення І туру входять представники адміністрації навчальних закладів IIV рівнів акредитації, органів студентського самоврядування, члени Молодіжної ради.

         4.2. Склад журі фестивалю для проведення ІІ та ІІІ турів створюється та затверджується головою організаційного комітету з підготовки та проведення фестивалю. До його складу можуть входити організатори фестивалю, представники виконавчих органів міської ради, представники обласної державної адміністрації, члени Молодіжної ради, діячі культури, журналісти, режисери та актори театру, інші компетентні особи.

         4.3. Під час оцінювання виступу журі враховує:

         - сучасність;

         - режисуру;

         - професіоналізм виконання;

         - сценічний імідж;

         - новації;

         - тематичне оформлення сцени та глядацької зали;

         - цілісне художнє враження.

         Оцінювання конкурсантів здійснюється за 10-бальною шкалою. Тривалість конкурсної програми – 40-60 хвилин.

         4.4. Під час проведення оцінювання конкурсної програми кожен із членів журі готує висновок та оцінює кожний виступ відповідним загальним балом. Рішення журі оформлюється протоколом.

 

5. Підбиття підсумків фестивалю та нагородження

 

         5.1. Під час проведення відбіркових турів фестивалю  серед колективів художньої самодіяльності студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації визначаються призери І, ІІ та ІІІ ступенів – переможці відбіркових турів.

         5.2. Колективам та окремим виконавцям – учасникам заключного гала-концерту фестивалю присвоюється звання «Лауреат міського фестивалю художньої самодіяльності студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації «Студентська весна – 2013».

         5.3. Лауреати фестивалю нагороджуються дипломами та цінними подарунками.

         5.4. Переможці фестивалю беруть участь у заключному гала-концерті обласного фестивалю художньої самодіяльності студентів вищих навчальних закладів «Студентська весна».

         5.5. В усіх турах фестивалю можуть встановлюватися також призи державних, приватних та інших установ, підприємств і фірм, громадських організацій, спонсорів тощо.

         5.6. Інформація про переможців фестивалю оприлюднюється в засобах масової інформації.

6. Фінансування фестивалю

 

         6.1. Фінансування фестивалю проводиться за рахунок коштів міського бюджету відповідно до фактичних витрат у межах кошторису управління у справах сім'ї та молоді міської ради, коштів підприємств, установ, організацій різних форм власності.

         6.2. Контроль за використанням бюджетних коштів здійснюється у порядку, встановленому чинним законодавством.

 

СКЛАД

організаційного комітету для підготовки та проведення

 міського фестивалю художньої самодіяльності студентів навчальних закладів IIV рівнів акредитації «Студентська весна – 2013»

 

 

ПАВЛЮК

Сергій Михайлович                       

-

заступник міського голови  з питань діяльності виконавчих органів міської ради,

голова організаційного комітету

ВАСИЛЬЄВА

Надія Юріївна                          

-

начальник  управління у справах сім’ї та молоді  міської ради, заступник  голови організаційного комітету

КУЗЬМЕНКО

Наталія Вікторівна              

-

завідувач сектору у справах молодіжної політики управління у справах сім’ї та молоді міської ради, секретар організаційного комітету

БАШТАНЕНКО

Ольга Миколаївна                   

-

начальник управління освіти і науки міськоїради

КОРОБОЧКА

Олександр Миколайович

 

-

ректор Дніпродзержинського державного технічного університету, голова постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді та спорту (за згодою)

КОРОВНІЧЕНКО

Вікторія Володимирівна

-

завідувач  інформаційно-аналітичного сектору, прес-служби міської ради

КОШЕЛЯК

Олена Романівна

-

завідувач відділу у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту виконавчого комітету Дніпровської районної у місті ради           (за погодженням)

МОСКОВСЬКИХ

Ольга Леонідівна

 

-

завідувач відділу у справах сім’ї, молоді, спорту виконавчого комітету Баглійської районної у місті ради (за погодженням) 

МАЛИЙ

Дмитро Володимирович

-

голова Молодіжної ради

ПИЛИПЕНКО

Сергій Іванович

-

завідувач відділу з питань сприяння реалізації молодіжної та внутрішньої політики, розвитку культури та спорту виконавчого комітету Заводської районної у місті ради           (за погодженням)

СТРІЛЕЦЬ

Ніна Миколаївна

-

 

начальник управління культури та туризму міської ради