Реалізуючи стратегію діяльності податківці Дніпропетровщини вдвічі зменшили кількість планових перевірок підприємств. Дата розміщення 09.07.2012.

 

Реалізуючи стратегію діяльності податківці Дніпропетровщини
вдвічі зменшили кількість планових перевірок підприємств

За 5 місяців 2012 року порівняно з відповідним періодом минулого року завдяки автоматизованому відбору кількість планових перевірок суб’єктів підприємництва - фізичних осіб зменшилася на 34 відсотки, а суб’єктів господарювання юридичних осіб – у 2,2 рази. Мораторій на фактичні перевірки малого бізнесу триває другий рік поспіль.

Про це йшла мова на зустрічі голови ДПС у Дніпропетровській області Вадима Куслія з представниками підприємництва Дніпропетровщини. На зустрічі зазначено, що податкова проходить етап перетворення з фіскального органу до сервісної служби. Основна мета цього етапу - створити комфортні умови для розвитку підприємницької сфери.
Відбувся відкритий діалог. Найбільше представників підприємництва цікавили питання ведення бізнесу на спрощеній системі оподаткування, відповідальність за порушення податкового законодавства, умови відбору до перевірок, актуальні питання ПДВ, оподаткування доходів фізичних осіб і прибутку підприємств та плати за землю. З питань діяльності найбільшу зацікавленість викликали питання оперативного спілкування з платниками в режимі он-лайн, процедура отримання безкоштовних ключів електронного цифрового підпису та заходи легалізації ринку праці і виведення зарплат з тіні.

Підприємці обговорювали спірні питання, висловлювали свої побажання з організації роботи податкового відомства. Постійне спілкування податківців з представниками бізнесу корисне для обох сторін, допомагає своєчасно виявляти проблеми і вирішувати їх.

«Головне наше завдання – знаходити паритет інтересів держави і підприємців. В тісному діалозі з бізнесом і громадськістю ініціювати удосконалення законодавчих змін», - підкреслив Вадим Куслій.

ДПС у Дніпропетровській області