Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Використовувати кожний шанс
На минулому тижні, під час чергової сесії міської ради, міський голова Ярослав Корчевський представив депутатам новопризначеного начальника головного управління економіки Галину Рудєву. Втім, не зважаючи на досить молодий, як для керівника одного з ключових підрозділів виконавчої влади вік, Галину Валеріївну новачком своєї справи назвати просто неможливо. Власне вона й виконувала ці обов’язки протягом останніх восьми місяців, продемонструвавши не тільки необхідні знання й ділові якості, а й здатність впевнено орієнтуватись у складних, можна сказати, екстремальних умовах нинішньої глобальної кризи.
Впевнено діяти за таких обставин без міцного фундаменту – досвіду і знань неможливо. У активі Галини Валеріївни два дипломи ДДТУ: економіста-менеджера і магістра державного управління і більше 10 років стажу роботи в органах місцевого самоврядування. Саме в управління економіки міської ради прийшла власниця двох новеньких дипломів (обидва з відзнакою!) у 1998 р. З того часу в її трудовій книжці мінялись лише назви посад – головний спеціаліст, начальник відділу, заступник начальника управління. Робота ця не просто припала до душі Галині Рудєвій, вона настільки захопила її, що про якісь інші можливості – більш вигідні матеріально, не пов’язані з такими навантаженнями, такими витратами особистого часу, навіть не думала.
Дійсно, складання планів соціально-економічного розвитку міста, фактично моделювання його майбутнього на близьку, осяжну перспективу, і не тільки прогнозування, а контроль за втіленням цих планів, відслідковування усіх процесів, що відбуваються в економіці міста, їх взаємозв’язків з глобальними тенденціями у житті держави і світу – чи можна знайти щось більш захоплююче для економіста, – не тільки за фахом, а й за покликанням?
Саме такою є Галина Валеріївна, яка вважає головним у житті набуття нових знань, професійне самовдосконалення. А найбільшою втіхою – коли зусилля, направлені на досягнення конкретного результату, який має практичний вимір у мільйонах гривень освоєних на важливих для міста об’єктах, у показниках заощаджених завдяки впровадженню прогресивних технологій енергоносіїв, метрах збудованого житла, тощо, досягають мети. Саме такі цифри вважає Г.Рудєва головною нагородою, якою може оцінюватись праця фахівців економічної служби місцевого самоврядування. Адже за цими сухими, на сторонній погляд, даними – покращення життя городян.
Робота головного управління економіки ведеться у тісному контакті з міським центром занятості, податковою інспекцією, адміністраціями підприємств і організацій. У постійному режимі відстежуються процеси на ринку праці, надходження до бюджету, своєчасність виплати заробітної плати, тощо. Крім ситуації, на так би мовити, мікрорівні, велика увага приділяється макрорівню. Це залучення зовнішніх інвестицій, що не можливо без створення привабливого іміджу Дніпродзержинська, як міста, перспективного для вкладення капіталів.
Особливо важливим напрямком роботи управління Галина Валеріївна вважає інформаційне забезпечення міського голови. Керівнику міста під час спілкування з інвесторами, представниками обласної адміністрації, держави і уряду,  делегаціями інших міст і країн, можуть знадобитись різноманітні данні і довідки, що стосуються усіх аспектів міської економіки. І від точності й оперативності їх надання можуть залежати результати важливих переговорів і домовленостей.
Взагалі ж, усіх напрямів діяльності управління надто багато, щоб бодай коротко розповісти про них у одній статті. Адже всі грані життя міста і кожного його мешканця так чи інакше пов’язані з економікою. Проте оминути тему нинішньої кризи в даному випадку навряд чи можливо.  – Звичайно, погіршення фінансово-економічної ситуації ми відчуваємо дуже гостро, – говорить Г.Рудєва. – Ми зобов’язані враховувати нинішні реалії і прогнози подальшого розвитку ситуації, особливо при розробці плану соціально-економічного розвитку. На сьогоднішній день план на поточний рік може здаватись надто оптимістичним. Проте я вважаю його цілком реальним для виконаннями. За умови, що всі об’єднають зусилля заради цієї мети. Звичайно, є загальні економічні тенденції – світові, національні, на які ми об’єктивно не можемо вплинути. Проте, якщо є хоч один шанс покращити ситуацію, його необхідно використовувати.
… Щоб цей матеріал не вийшов надто діловим, все-таки, попереду жіноче свято, ми поцікавились у Галини Валеріївни, чим вона захоплюється (крім роботи, звичайно,  це захоплення приховати просто неможливо), про що мріє. Отже, досить рідкісні години дозвілля очільник головного управління економіки вважає за найкраще провести десь на природі, або вдома – з хорошою книжкою, за переглядом хорошого фільму. Але сім’я, спілкування з дочкою Катериною, вже старшокласницею, поза конкуренцією. Це те, що надихає на напружену роботу, дає наснагу до життя. До речі, в дівчини, теж відмінниці, як і мати, не має бажання підтримати сімейну традицію в виборі професії. Вона хоче бути юристом. Сама ж Галина Валеріївна має намір, точніше це поки що мрія, щодо здобуття наукового ступеня. Знову ж таки, не ради престижу, або статусу, – щоб спробувати адаптувати академічні знання до практичних завдань.
Тож побажаємо, щоб ці та інші плани й наміри неодмінно збулись! Успіхів у нелегкій, але такій важливій роботі Вам і Вашим колегам! Нехай святковий весняний настрій супроводжує Вас не тільки 8 березня, а кожний прожитий день!
 
                                                                                                                                                                                                                      В.Буланов