Громадські оплачувані роботи для учнівської та студентської молоді під час канікул та у вільний від навчання час.
       Сьогодні в Україні, і в місті зокрема, спостерігається позитивна тенденція до зростання кількості юнаків та дівчат, які намагаються реалізувати своє бажання працювати та отримувати гідну зарплату. Це є природнім прагненням для кожної юної людини, яка мріє про незалежність та самостійність у житті. І літо для цього найкраща пора.

Для задоволення потреб молодих шукачів легального заробітку, з метою забезпечення тимчасового працевлаштування учнівської  та студентської молоді, в тому числі молоді незахищених категорій (молоді з чиста дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей тощо) під час літніх канікул та у вільний від навчання час, вперше за останні роки, міською владою було виділено кошти для проведення громадських оплачуваних робіт на підприємствах, в установах та організаціях міста.

         Протягом травня – червня 2012 року управлінням у справах сім’ї та молоді міської ради було сформовано банк даних молоді, яка виявила бажання взяти участь у громадських оплачуваних роботах та укладено договір про співпрацю, з даного питання, з КП «Дніпродзержинське ароуправління «Зеленбуд». 

         У липні-серпні поточного року на роботах з благоустрою території міста  працювало 10 осіб, переважно це молодь з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. 8 юнаків та 2 дівчини зробили суспільно корисну справу спрямовану на соціальний розвиток рідного міста та заробили власною працею перші гроші.