Рішення " Про виконання Основних напрямків соціально-економічного і культурного розвитку селища за 2012 рік "

Україна
ВИКОНАВЧИЙ    КОМІТЕТ
 КАРНАУХІВСЬКОЇ      СЕЛИЩНОЇ      РАДИ
М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬК, ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ
 
 
                                                         Р І Ш Е Н Н Я
16.01.2013__№ 01       
 
Про виконання Основних напрямків соціально-економічного і культурного розвитку селища за  2012 рік 
 

Заслухавши і обговоривши доповідь селищного голови про підсумки виконання основних напрямків соціально-економічного і культурного розвитку селища за 2012 рік, виконком відзначає, що у 2012 році Карнаухівською селищною радою та її виконавчим комітетом була проведена значна робота щодо благоустрою і санітарної очистки території, розвитку культури на базі комунальних закладів – Будинку культури та Бібліотеки селища Карнаухівка, ремонту і утримання доріг, покращенню вивозу твердих побутових відходів,  та з інших напрямків. Керуючись ст.ст. 27, 29, 31, 32, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком Карнаухівської селищної ради

 

В И Р І Ш И В:

 

1.      Звіт про виконання Основних напрямків соціально-економічного і культурного розвитку селища за 2012 рік  прийняти до відома та внести на розгляд чергової сесії Карнаухівської селищної ради.

 

2.      Організацію виконання даного рішення та контроль доручити селищному голові Т. В. Фріске.

 
 
 
 
Селищний голова                                                                        Т. В. ФРІСКЕ
 
 
 
Звіт

 про роботу виконкому Карнаухівської селищної ради

за 2012 р.
 
 

     У 2012 році ми продовжували працювати щодо втілення «Програми розвитку селища Карнаухівка на період 2011-2015 рр.». Ця програма включає в себе вирішення основних питань життєдіяльності селища, створюючи комфортні та сучасні умови проживання кожного його мешканця. Над втіленням наших задумів працює колектив Карнаухівської селищної ради у складі 5 кваліфікованих спеціалістів, 11 голів квартальних комітетів та 30-ти депутатів селищної ради на чолі з секретарем селищної ради Бабієм А.І.

Дозвольте Вам доповісти, що було зроблено за рік роботи селищної ради.

 

БЛАГОУСТРІЙ ТА ШЛЯХОВЕ ГОСПОДАРСТВО

 

         1) На весні центральні вулиці селища були очищені від сміття. На вулицях Кірова та дорогах які ідуть вздовж залізниці (Правдянська колія), була проведена очистка від кущів, чагарників, дерев та сміття на узбіччях.

         2) Проведено ямковий ремонт асфальтного покриття основних доріг селища (Пролетарська, 2 - ої П’ятирічки, Пушкіна, частина вулиці Леніна, Барикадна).

3) В парковій зоні біля Будинку культури заасфальтовано дві алеї довжиною 90 м, та майданчик біля естради. Встановлено 20 нових лавок простого типу, та 5 лавок поліпшеного дизайну. Придбано та встановлено 10 вуличних квіткових вазонів великого розміру. Висаджено більше 20 декоративних дерев (5-8 років), до 100 кущів роз, ялівця, самшиту, туї, глоду, жасмину та інших; облаштовано та засаджено 7 великих клумб – квітників, які буяли квітами все літо та осінь.

         4) Проведений капітальний ремонт другорядних вулиць селища шляхом відсипки та грейдерування на них відвального шлаку (вивезено 357 вантажівок відвального шлаку). Зокрема, планування та відсипка вулиць Барикадна, Куйбишева, І-ий Садовий провулок, вул. Садова, Квітів, Шевченко, провулки Пушкіна, І-ий, 2-ий провул. 2-ої П’ятирічки, Чернишевського. Частково відсипано такі вулиці: Фрунзе, Леваневського, Горького, Товстого, провулок Куйбишева, Мостова, Петровського, Стаханова, Першотравнева, провулок Чернишевського та інші.

На вулиці Плавневій була відновлена дренажна система відводу стічних вод, а в найнижчий точці було прокладено залізобетонні водовідвідні труби великого діаметру (600 мм довжиною до 10 м в два ряди), які виводять ґрунтові води з зони підтоплення селища. Також в цьому районі була проведена підсипка вулиці до 1,5 м заввишки в деяких місцях, що дозволило покращити умови виїзду в одній із самих складних вулиць селища.

          5) Наведено частково лад на території прилеглої до платформи             «165 км» (розрівняно територію прилеглу до вул. 2-ї П’ятирічки, а також демонтовано стару зупинку)

          6) По вулиці Поповича відремонтована дренажна система, що дозволить в подальшому відремонтувати дорожнє покриття вулиці.

          7) Встановлено 2 нові та 1 відремонтована зупинки для очікування громадського транспорту на вулицях: Кірова, Пушкіна та 2-ої П’ятирічки.

          8) В 2012 році додатково закуплено та встановлено 15 контейнерів для побутового сміття. На 01 січня 2013 року у нас встановлено 135 контейнерів.

          9) Ліквідовані аварійно-небезпечні дерева та сухостій в кількості      30 штук, в парковій зоні та по центральних вулицях.

         10) До Дня Перемоги біля братської могили воїнам визволителям була здійснена заміна тротуарної плитки на меморіальному комплексі визволителям селища (320 м2).

          11) До міського Дня рибака, на якому зібралося половина жителів селища та все керівництво м. Дніпродзержинська, на березі р. Дніпро була підготовлена територія для відпочинку та проведення свята.

          12) Проведено 20 суботників за активної участі квартальних комітетів, депутатів селищної ради, ветеранів та мешканців селища, а також численні міні-суботники по впорядкуванню паркової зони біля Будинку культури.

         13) Проведено дворазово покіс карантинних трав на території селища.

         14) При селищній раді працює адміністративна комісія, яка в           2012 році склала 10 протоколів (три з яких направлено у виконавчу службу та один повернуто в Ленінський РВ) і отримала коштів від сплати штрафів на суму 595 грн.

         15) Згідно договору з КП «Дорожник» м. Дніпродзержинська здійснюється зимове утримування доріг селища, зокрема чистка від снігу та посипка пісчано-сольовим розчином. Дорожнє господарство селища підготовлене до роботи в осінньо-зимовий період, укладені договори на зимове утримання доріг. На випадок сніжної зими в селищному бюджеті закладено достатньо коштів на чистку та посипку центральних доріг та підйомів селища у   2012 -2013 р. р.

Хотілося б відмітити, що наше рідне селище стало більш чистішим, мешканці почали більш відповідально відносяться до благоустрою біля свої домоволодінь. Тому, давайте разом працювати в цьому напрямку, щоб  зробити наше селище привабливішим та сучаснішим.

 
                                                      ЕКОЛОГІЯ
 

У селищі існує дві зони небезпечних екологічних процесів: зона зсуву по вул. Жовтневій та зона підтоплення по вул. Толстого.

        У зв’язку з ускладненням ситуації, яка склалася в цих зонах на початку 2012 року селищна рада звернулася до Народного депутата України Шаго Є.П., губернатора Дніпропетровської області                Вілкула О.Ю., та до Дніпродзержинського міського голови             Сафронова С.О. з проханням щодо виділення коштів на зазначені роботи з Державного бюджету України. Проект «Інженерного захисту від небезпечних геологічних процесів території по вул. Жовтневій селища Карнаухівка в м. Дніпродзержинську», який передбачає дренування зсувної території, засипання в розпір існуючого верхів'я, відведення поверхневого стоку, реконструкцію водопроводу та проїжджої частини вул. Жовтневої, агролісомеліоративні заходи та ліквідації зони підтоплення по вулиці Товстого у селищі Карнаухівка існує.

            В грудні 2012 року кошти були виділенні на Управління охорони навколишнього природного середовища м. Дніпродзержинська (відділ соціальної екології та раціонального використання природних ресурсів). Роботи заплановано на поточний рік.

          
 
ОРГАНИ ПРАВОПОРЯДКУ
 

В приміщенні дільничного пункту міліції встановлено систему опалення (2 батареї обігріву). На протязі року дільничним інспектором селища було розглянуто 78 звернень жителів з різних питань.

 
РОБОТА СЕЛИЩНОЇ РАДИ
 

Підводячи підсумки роботи за 2012 рік по розгляду звернень громадян, що надішли до виконкому селищної ради, повідомляю наступне: надійшло 431 звернення з різних питань, в тому числі 68,2% від пільгових категорій населення. Особисто селищним головою, секретарем ради та керуючим справами виконавчого комітету прийнято 317 жителів селища.

Особистий прийом ведеться згідно з затвердженим графіком прийому. Крім того, надійшло 114 письмових звернень.

Серед проблем, з якими звертаються мешканці селища, основне місце належить соціальному захисту громадян (60%) та житлово-комунальних питань (17%). Для розгляду звернень громадян залучалися депутати селищної ради, голови квартальних комітетів, фахівці відділу головного архітектора міста, представники правоохоронних органів, спеціалісти бюро технічної інвентаризації.

В своїй роботі зі зверненнями громадян, селищною радою враховані завдання і рекомендації, викладені у рішенні Дніпродзержинської міської ради від 14.03.2012 №74 «Про виконання Закону України «Про звернення громадян» структурними підрозділами апарату міської ради, виконавчими органами міської ради, Баглійської, Дніпровської, Заводської районних у місті та Карнаухівської селищної рад, підприємствам міста, що надають житлово-комунальні послуги громадянам , у 2011 році».

Для допомоги соціально незабезпеченим верствам населення, враховуючи можливості селищного бюджету, за 2012 рік була надана матеріальна допомога 90 громадянам на загальну суму 13950 грн.

Мешканці селища також звертались з питань реєстрації народжень і смертей. Для відома: протягом 2012 року у селищній раді зареєстровано 32 народження і 63 смерті.

Інформація про звернення громадян оприлюднюється на стенді у селищній раді. Прийом, розгляд пропозицій, заяв та скарг громадян і подальше їх вирішення у звітному періоді проводилися у відповідності з чинним законодавством.

Щодо роботи голів квартальних комітетів слід відмітити, що квартальні комітети, будучи складовою частиною місцевого самоврядування в селищі, надають значну допомогу виконкому селищної ради у вирішення питань благоустрою, утриманню в належному стані садиб, вулиць, цвинтарів, Братської могили, проведені суботників, допомагають жителям в оформленні різного роду документів, приймають участь у розгляді звернень та вирішенні конфліктів між мешканцями.

 За підсумками актів виконаних робіт в поточному році квартальними комітетами було зроблено : надано довідок про склад сім’ї – 3935, видано актів обстеження домоволодінь – 130, характеристик – 235, доручень – 124, розглянуто звернень громадян – 410, зареєстровано – 60 чоловік, знято з реєстрації – 56 чоловік, організовано сходів мешканців – 43, проведено рейдів з правоохоронними органами – 14.

Хотілося б відмітити активну роботу депутатського корпусу.

У  2012 році було проведено 5 сесій селищної ради, прийнято 64 рішень, в тому числі по земельним питанням – близько 35.

Хочу особливо звернути вашу увагу, що одним з показників роботи                є письмові звернення керівництва  селищної ради у різні інстанції для вирішення проблем селища. У звітному році кількість вхідної та вихідної кореспонденції становила більше 600 листів (зокрема вихідних листів - 410, а вхідних – 217). І це не просто ділове листування, а воно приносить конкретні позитивні результати для селища.

У селищній раді ведеться виїзний прийом громадян фахівцями управління соціального захисту населення Баглійської районної ради, де кваліфіковані фахівці надають консультативну допомогу з різних питань соцзахисту, оформляють субсидії та допомагають соціально незахищеним верствам населення.

Крім того, у приміщенні селищної ради знаходиться приймальня депутата міської ради Дементьєва Д. В., який приймає активну участь у житті селища. Також знаходиться громадська організація ветеранів селища, яку очолює Цимбал І.О.. Організація тісно співпрацює з селищною радою та активно допомагає ветеранам у вирішенні складних життєвих проблем. У 2012 році на фінансову підтримку ветеранської організації  з селищного бюджету було виділено 6000 грн.

 
КУЛЬТУРА

На балансі Карнаухівської селищної ради знаходяться 3 комунальні заклади соціальної сфери: Будинок культури, дитячий дошкільний заклад №42 «Вербичка» та бібліотека, які ми фінансуємо, утримуємо, контролюємо і даємо поштовх для їх розвитку.

       У Будинку культури відремонтований дах в центральній будівлі закладу та встановлено 8 нових пластикових вікон, частково приведена реконструкція будівлі старої котельні, встановлено відеонагляд на території закладу. Було відкрито спортивний майданчик з сучасними вуличними тренажерами.

         В БК проводяться святкові концерти аматорськими колективами, свої вистави показує театр ім. Лесі Українки м. Дніпродзержинська, а також циркові вистави. В стадії розроблення знаходиться проект на реконструкцію приміщення БК «великого» залу.

У 2012 році виповнилося 275-ть років з дня заснування нашого рідного селища, яке має свої неповторні традиції, козацьке коріння та багату історію. 25 серпня ми відзначили цю дату, забезпечили благоустрій території Будинку культури та облаштувати наступні об’єкти:

-         пам’ятний знак козаку Карнауху;

-         хату-музей;

-         автостоянку нижче пошти;

-         асфальтування пішохідних доріжок в парковій зоні;

-         бетонні вазони з квітами;

-         установка нових лавок в парку;

-         установка нових крісел в глядацькій залі БК;

-         нову завісу на сцені;

також був  розроблений герб селища Карнаухівка, випущена книга «Берег життя» де описані сторінки історії селища та її мешканців, організована виставка місцевих умільців, проведений святковий концерт за участі театру ім. Лесі Українки м. Дніпродзержинська та талантів селища. Присутні приймали участь у конкурсах, смакували Карнаухівську кашу, співали народні пісні і на завершенні вечора милувалися святковим салютом.

У БК проводяться концерти до свят, молодіжні дискотеки, відкрито нові гуртки за інтересами (хіп-хоп, східні танці, колектив народної пісні «Калинонька» та ін.).

За звітний період у Бібліотеці селища Карнаухівка була пророблена значна робота. У першу чергу було приведено в порядок документацію, узаконено будівлю бібліотеки, земельну ділянку. Тепер детальніше.

1. Оформлено технічний паспорт бібліотеки в БТІ, який не оновлювався вже 45 років.

2. Вперше розпочата і продовжується тривала і кропітка робота, щодо узаконення земельної ділянки. На даний час вже зібрано повний пакет документів, який пройшов усі інстанції і зараз знаходиться на затвердженні в області, після чого буде отримано державний акт про землю.

3. Внесено зміни до Статуту бібліотеки, щодо законності операцій по наданню приміщень бібліотеки в оренду.

4. Щодо ремонтних робіт слід зазначити, що у липні 2012 року проведено ремонт покрівлі будівлі бібліотеки, замінено вхідні двері, у жовтні закінчено монтаж системи опалення у приміщенні дільничного інспектора (встановлено 2 батареї) та відремонтовано електричний котел, який опалює всі приміщення.

5. Щодо покращення матеріально-технічної бази:

- відремонтовано телефонну лінію та відновлено телефонний зв'язок;

- засипаний авто майданчик перед бібліотекою;

- досягнуто домовленостей з фірмою-виконавцем щодо установки огорожі з сітки-рабіци для збереження стін будівлі.

6. Проведено інвентаризацію книг та основних фондів бібліотеки; продовжується акція по збору книг від населення.

7. Працівники бібліотеки приймали активну участь у заходах, присвячених святкуванню 275-ї річниці селища Карнаухівка: зібрані матеріали щодо історії бібліотеки, оформлений стенд, впорядкована прилегла територія.

8. Щодо пожежної безпеки: оформлено відповідний стенд, у всіх приміщеннях розміщено плани евакуації на випадок пожежі, проведено технічне обслуговування вогнегасників.

9. Важливим надбанням є установка комп’ютерної техніки, що дозволило перевести документообіг бібліотеки в електронну систему.

 
 
ОСВІТА
        

      У 2012 році та на теперішній час у дитячому садку №42 працює 4 групи. Зроблені наступні роботи:

-         на пральні зроблено вибірковий ремонт.

-         косметичний ремонт зроблено в кожній групі, на харчоблоці;

-         обрізано все сухе гілля та сухі дерева навкруги дитсадка;

-         придбано новий посуд на групи.

-         оновлено сантехнічне обладнання та відремонтовано водопостачання;

-         зроблено пожежну сигналізацію в приміщенні дитсадка;

-         в приміщенні тепло генераторної встановлені протипожежні двері;

-         відремонтовано систему опалення;

-         встановлені пластикові вікна;

-         відремонтовано дах нового приміщення та галереї, встановлено двоє вхідних сучасних металевих дверей.

      Праве крило приміщення дитсадочку потребує капітального ремонту. Зараз на стадії розробки знаходиться проектно-кошторисна документація на реконструкцію та капітальний ремонт старого приміщення для відкриття двох нових груп та на нову огорожу.

 
ЗОВНІШНЄ ОСВІТЛЕННЯ СЕЛИЩА
 

У 2011 році сесією Карнаухівської селищної ради було прийнято рішення щодо прийняття на баланс селищної ради мережі зовнішнього освітлення селища Карнаухівка з урахуванням оплати реконструкції мереж на базі енергозберігаючих технологій та фінансування оплати за використану електроенергію з бюджету селища.

         Момент передачі мережі затримувався у зв’язку з відсутністю           будь-яких документів на зовнішнє освітлення вулиць селища, тому був відновлений проект реконструкції мереж зовнішнього освітлення вулиць, виконаний в 2004 році.

На даний час в селищі знаходяться 3 ТП, в яких було встановлено нові 2-х зонні ( день-ніч) лічильники електричної енергії і наприкінці 2012 року, після оформлення всіх правоустановчих документів мережі зовнішнього освітлення, були передані на баланс селищної ради.

В січні 2013 року буде укладено договір на постачання електроенергії між Карнаухівською селищною радою та ПАТ «ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО», після чого планується перша черга реконструкції зовнішнього освітлення селища.

 
 
ТРАНСПОРТ
 

Питання транспортних перевезень населення знаходиться на постійному контролі селищної ради.

Маршрут «смт. Карнаухівка – пл. Островського м. Дніпропетровськ» працює згідно графіку, зауважень збоку мешканців не має.

Маршрут №6 та №3 (з кінцевою зупинкою вул. Барикадна.) працюють згідно встановленого графіку розробленого управлінням транспорту та зв’язку міської ради .

Весь колектив селищної ради прагне зробити наше селище гарним, впорядкованим та комфортним для проживання в ньому кожного його мешканця.

У взаємодії та взаємодопомозі – наша сила і наша перемога! Хотілося б, щоб ви в усіх наших починаннях бачили тільки хороше, і всі ми разом бережно відносилися до нашої історії, шанобливо ставилися один до одного, давали гарний приклад своїм дітям та онукам. Упевнена, що всі разом та з добрими намірами ми досягнемо здійснення наших планів та мрій!