Дорадчий орган з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах
З метою впровадження ефективного механізму взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах щодо комплексного вирішення проблемних питань даної категорії сімей спільним наказом управління у справах сім’ї та молоді міської ради, служби у справах дітей міської ради, управління охорони здоров’я міської ради, управління освіти і науки міської ради, управління праці та соціального захисту населення міської ради, міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області «Про впровадження порядку взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах у м. Дніпродзержинську» при управлінні у справах сім’ї та молоді створено дорадчий орган з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, на засіданнях якого розглядаються питання стосовно вирішення життєвих проблем сімей, які вони не в змозі подолати самостійно; попередження виникнення нових складних життєвих обставин; створення умов для подальшого самостійного розв’язування життєвих проблем, що виникають.

   Управління у справах сім’ї та молоді Дніпродзержинської міської ради
Служба у справах дітей Дніпродзержинської міської ради
Управління охорони здоров’я Дніпродзержинської міської ради
Управління освіти і науки Дніпродзержинської міської ради
Управління праці та соціального захисту населення
Дніпродзержинської міської ради
Дніпродзержинське міське управління ГУМВС України
в Дніпропетровській області
Дніпродзержинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Н А К А З

від «06» грудня 2011 року №79/53/750/755/137/470/112

м. Дніпродзержинськ


Про внесення змін до наказу
від 28.02.2011 №7/7/96/155/15/95/14
«Про впровадження Порядку
взаємодії суб’єктів соціальної
роботи із сім’ями, які опинилися
у складних життєвих обставинах
у м. Дніпродзержинську»



 З метою впорядкування діяльності дорадчого органу з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, у зв’язку зі зміною місця роботи окремих його членів

Н А К А З У Є М О:

1. Унести зміни до наказу від 28.02.2011 №7/7/96/155/15/95/14 «Про впровадження Порядку взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах у м. Дніпродзержинську», виклавши додаток 1 у редакції, що додається.
2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на начальників управління у справах сім’ї та молоді міської ради, служби у справах дітей міської ради, управління охорони здоров’я міської ради, управління освіти і науки міської ради, управління праці та соціального захисту населення міської ради, міського управління ГУМВС України в Дніпропетровській області, директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Управління у справах
сім’ї та молоді міської ради                        Н.Ю.ВАСИЛЬЄВА
Служба у справах дітей
міської ради                                                 Н.М.ГОНЧАР
Управління охорони здоров’я
міської ради                                                 С.В.ЛОГІНОВ
Управління освіти і науки
міської ради                                                 О.М.БАШТАНЕНКО
Управління праці та соціального захисту
населення міської ради                                О.Д.ПОСИЛАЄВА
Дніпродзержинське міське  
управління ГУ МВС України
в Дніпропетровській області                        О.В.ПЛАЧКОВ
Дніпродзержинський міський центр
соціальних служб для сім’ї, дітей
 та молоді                                               Л.М.СОЛОМАШЕНКО

Додаток 1 до наказу
від «06» грудня 2011р.
№79/53/750/755/137/470/112



                                         СКЛАД
дорадчого органу з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах


1. ВАСИЛЬЄВА Надія Юріївна - начальник управління у справах сім’ї та  молоді міської ради, голова дорадчого органу
2. СОЛОМАШЕНКО Лариса Миколаївна - директор міського центру соціальних служб  для сім’ї, дітей та молоді, заступник голови  дорадчого органу
3. СТЕЦ Марина Анатоліївна - начальник відділу соціальної роботи  міського центру соціальних служб для сім’ї,  
дітей та молоді, секретар дорадчого органу
4. ДОРОЩУК Володимир Павлович - начальник відділу громадської безпеки міського управління ГУМВС України у  
Дніпропетровській області (за погодженням)
5. ЗУБЧЕНКО Марина Анатоліївна - в.о. начальника відділення кримінальної  міліції у справах дітей міського управління  
ГУМВС України у Дніпропетровській області (за погодженням)
6. КОЖЕМЯКІНА Анна Іванівна - заступник начальника управління освіти і науки міської ради  
7. ГОНЧАР Наталія Миколаївна - начальник служби у справах дітей міської  ради
8. ПОСИЛАЄВА Олена Данилівна - заступник начальника управління – начальник інформаційно-аналітичного 
відділу управління праці та соціального захисту населення       міської ради
9. ШУНЕНКО Ада Юріївна - головний позаштатний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я міської ради                     (за погодженням)
   Інформація про діяльність дорадчого органу з питань                  взаємодії суб"єктів соціальної роботи із сім"ями, які                       опинилися у складних життєвих обставинах 

      З метою створення умов для нормального розвитку й виховання дітей в сім’ї, захисту прав членів сім’ї, подолання сімейного неблагополуччя при управлінні у справах сім’ї та молоді міської ради створено та працює дорадчий орган з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, до складу якого входять фахівці управлінь у справах сім’ї та молоді, освіти і науки, праці та соціального захисту населення, охорони здоров’я міської ради, служби у справах дітей міської ради, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міського управління ГУМВС України у Дніпропетровській області. Діяльність дорадчого органу направлена на впровадження у практику Порядку взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах у м. Дніпродзержинську, що сприяє підтримці членів сімей вищезазначеної категорії у вирішенні життєвих проблем, які вони не в змозі подолати самостійно; попередженню виникнення нових складних життєвих обставин; створенню умов для подальшого самостійного розв’язування життєвих проблем, що виникають. Засідання дорадчого органу проводяться щомісяця, за ініціюванням міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відповідно до повідомлень суб’єктів соціальної роботи щодо виявлення сімей, які потребують соціальної допомоги. За повідомленнями, які надходять до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, про сім’ї, які знаходяться у складних життєвих обставинах, сім’ї інспектуються соціальними працівниками центру та заносяться до банку даних.

      Протягом І кварталу 2013 року проведено 3 засідання дорадчого органу з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, на засіданнях якого розглядались питання стосовно вирішення життєвих проблем сімей, які вони не в змозі подолати самостійно; попередження виникнення нових складних життєвих обставин; створення умов для подальшого самостійного розв’язування життєвих проблем, що виникають. З початку 2013 року за повідомленнями суб'єктів соціальної роботи виявлено та внесено до банку даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах дані про 109 сімей, охоплено соціальним супроводом 308 сімей, в яких виховується 370 дітей. За карткою отримувачів послуг допомогу надано 23 сім’ям. В ході здійснення соціального супроводу сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, було надано 3456 послуг (психологічні, соціально-педагогічні, інформаційні), в рамках проведення соціальної акції «Допомога» 5 сім’ям надано допомогу продуктами харчування на загальну суму 350 грн. За звітний період припинено соціальний супровід 92 сімей.