Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Співучий мер сам купує продукти
Малинова, Виноградна та Щаслива
Кор.: Ярославе Сільвестровичу, протягом останнього року мешканці міста жили конфліктом навколо місцевого водоканалу. Як зараз розгортаються події?
Корчевський Я.С.:
-         Через судові інстанції ми добилися того, що місцевий водоканал повернуто у власність міста. За три місяці, які підприємство знаходилось у підвішеному стані, виникло багато боргів, тільки по електроенергії біля 3 млн. Але, звісно, дніпродзержинці будуть з водою. Завдяки допомозі губернатора Віктора Бондаря нам вдалося знайти спільну мову з „Дніпрообленерго”. Ми протягом декількох років будемо виплачувати цю заборгованість. Відбулася зустріч з інженерно - технічними працівниками, намічено подальші плани. Останнім часом зовсім не розвивалася технічна сторона діяльності водоканалу. Наприклад, немає документації на капітальний ремонт об’єктів, які потрібно відновлювати терміново. Без цих паперів нам ніхто не виділить гроші. Зараз ми вирішуємо ці проблеми.
Кор.: Ще одне нагальне питання міста – екологічна ситуація. Ви виступаєте з пропозицією надати Дніпродзержинську спеціальний  статус. Якісь зрушення є?
Корчевський Я.С.:
- Перший крок до отримання спеціального екологічного статусу міста  - впровадження затверджених Верховною Радою трьох програм по покращенню його екології. Перша - робота з радіоактивними відходами на території колишнього Придніпровського хімзаводу, друга - забезпечення охорони цього об’єкту, третя - екологічні питання самого міста. Перші дві програми вже фінансуються з державного бюджету. На третю потрібно близько 97 млн., але зараз ми просимо хоча б половину цих коштів. Я думаю, ми зможемо подолати ці труднощі. Собі я поставив завдання - працювати на цій посаді до 2016 року, щоб впровадити програми по оздоровленню екології та покращенню життя дніпродзержинців.
Кор.: Все ж таки, не дивлячись на болючі питання, городяни активно цікавляться культурною сферою міста. Ось нещодавно подали ініціативу назвати одну з вулиць на честь Леоніда Брежнєва. Ви це підтримуєте?
Корчевський Я.С.:
- Сьогодні зростає зацікавленість особистістю Леоніда Брежнєва у світі. Для більшості мешканців міста – це наша гордість, і навіть зарубіжні гості цікавляться нашим відомим земляком. Думаю, потрібно перейменовувати вулиці на честь людей, які внесли свій значний вклад у розвиток міста. Брежнєв тут народився, за часів правління багато чого зробив для покращення життя. Інша справа, що в місті вже є пам’ятник Брежнєву. А згідно до діючого законодавства,  ім’я якоїсь людини може носити лише одна споруда чи вулиця. Взагалі, а чому нема в Дніпродзержинську вулиці Малинової, Виноградної, Щасливої – це, на мою думку, теж непогані назви! (посміхається)
 
Міська рада – не магазин мод
Кор.: Ваше розпорядження щодо ділового дресс – коду для чиновників викликало великий ажіотаж та широке висвітлення у ЗМІ. Працівники звикли до нових правил?
Корчевський Я.С.:
-         Людина, яка працює в органах державної влади, повинна бути взірцем культури і зовнішнього вигляду. А якщо до посадової особи прийде мешканець Дніпродзержинська і побачить у міській раді магазин мод - це буде неправильно. Тому ми дотримуємось ділового стилю, а крім цього ще вводимо правила етикету та спілкування.
Кор.: Середня заробітна плата ваших городян складає близько 2 тисяч гривень. Цікаво, а скільки заробляєте Ви?
Корчевський Я.С.:
-         В місяць отримую близько 6 тисяч гривень чистими. На життя вистачає, в мене ще дружина працює, теж держслужбовцем.
Кор.: Ваша донька Анна навчається у 9  класі. А ким вона мріє стати, на кого схожа?
Корчевський Я.С.:
-         З шкільних предметів їй подобається біологія. Любить музику – навчається в музичній школі. Можливо, своє життя вона пов’яже з медициною, а можливо – з музикою. Вона в мене дуже наполеглива. Якщо вона поставила собі мету, то обов’язково її досягне. Мені подобається її самоорганізованість. В душі вона лідер і в цьому схожа на мене. Але головне, що Анна поважає людей.
 
Найкращі кухарі - чоловіки
Кор.:  На урочистих заходах Ви любите співати. Це ваше хобі? Не думали, за прикладом київського мера, випустити власну платівку?
Корчевський Я.С.:
-         Я з дитинства люблю співати. На день Перемоги співав „Журавлів”, на день медика -  „Люди в белых халатах”, на останній дзвоник - про першу вчительку. Дуже подобається пісня „Весна на Заречной улице”. А піаритись не хочу, записуватись на платівку повинні професіонали.
Кор.: При такому насиченому графіку, та ще, як бачимо, різноманітній діяльності, складно слідкувати за своїм харчуванням. І все ж таки, знаходите час на обідню перерву?
Корчевський Я.С.:
- Я вважаю, що людна повинна снідати, обідати та вечеряти в один і той же час. Якщо є можливість, заїжджаю додому. А так харчуюсь у кафе „Ласощі”, у ресторанному комплексі „Елефант”, там домашня смачна їжа. Дуже люблю борщ, вареники, драники.
Кор.: А самі вмієте готувати?
Корчевський Я.С.:
-         Найкращі кухарі - чоловіки. В мене добре виходять м’ясні страви і супи. Борщ також варю, ще гарніри в мене смачні. На природі жаримо шашлики по власному сімейному рецепту. Але часу на приготування немає.
Кор.: Дружині допомагаєте вести господарство, мера, наприклад, можна зустріти у продуктовому магазині?
Корчевський Я.С.:
-         Для мене велике задоволення - після напруженої роботи заїхати у супермаркет, де ти, нікуди не поспішаючи, підходиш до прилавку, дивишся на широкий асортимент і обираєш найсмачніше, що тобі до вподоби. Це для мене ще й нагода для невимушеного спілкування з людьми. Я люблю спілкуватись!
 
 
Досьє:
Ярослав Корчевський народився 1 жовтня 1953 року у Тернополі у сім’ї робітників. Після закінчення школи працював токарем на місцевому заводі. Має дві вищі освіти, перша - економічна, друга – фінансова.
Переїхавши до Дніпродзержинська, у 1978 році, працював у тресті «Дзержинськбуд» інженером будівельної лабораторії, начальником планового відділу.
З 1995 по грудень 2005 року – керує місцевою філією Промінвестбанку.
В грудні 2005 року обраний секретарем міської ради, виконуючим обов’язки міського голови.
У 2006 - 2007 рр. – очолює Харківську філію Промінвестбанку.
З 2008 року обіймає посаду мера міста. Член-кореспондент Академії інженерних наук України. Одружений, виховує доньку Анну.