Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Управління коммунального господарства інформує: Дніпродзержинськ має шанс повністю завершити запланований на цей рік комплекс комунальних робіт
Наслідки кризових явищ в економіці, недосконале законодавство у сфері організації тендерів стали серйозними викликами для багатьох сфер життєдіяльності міста, у тому числі і найбільш вразливої галузі – комунального господарства. Вразливість цієї сфери, на жаль, формувалася роками, коли навіть під гаслами оголошення певних періодів «роками комунального прориву» нічого не робилося для реальної реабілітації галузі. За інформацією начальника управління комунального господарства міської ради Анатолія ЗАВГОРОДНЬОГО, міська влада здійснює всі можливі заходи для того, щоб місто не стало заручником об’єктивно складної ситуації: тендерних негараздів, занедбаності цілих напрямків розвитку комунального господарства, що склалися у період його стагнації. Ця ситуація характерна для переважної більшості міст України, але не дає права гальмувати діяльність, шукати виправдань та погоджуватись з обставинами. Стурбованість обмеженням можливостей місцевого самоврядування у вирішенні найбільш гострих, нагальних проблем життєзабезпечення міст висловив на розширеній нараді Асоціації міст України міський голова           Я. Корчевський. З його доводами погодилися керівники інших міст, склавши відповідні звернення до вищих державницьких структур. Завдяки енергійній позиції Я. Корчевського, низки звернень управління комунального господарства до Міністерства економіки та ряду інших вищих відомств, вдалося отримати певні шанси для відновлення комунального комплексу міста навіть у нинішні складні часи, віднайти можливості збереження комунальних підприємств міста.
 
Особлива увага – якості виконання робіт
Цього року участь у тендерах з виконання комунальних робіт у місті взяли по 5-10 претендентів з різних міст України, але переможці тендерів через судові провадження за позовами суперників своєчасно не змогли розпочати роботи, зокрема у галузі зеленого будівництва, ремонту доріг тощо. Але не дивлячись на ці складнощі, заплановані програми виконуються наразі належним чином. Вирішуються і питання відновлення діяльності спеціалізованих комунальних підприємств міста, які вимушено були відсторонені від здійснення функцій програшем у тендерах. Робота всіх комунальних служб знаходиться під постійним контролем управління комунального господарства, особлива увага приділяється якості та повноті виконання всіх програм підготовки до роботи в осінньо-зимовий період.
 
Завершено комплекс робіт з ремонту доріг на житловому масиві Соцмісто
Завершено комплекс робіт з поточного ремонту доріг на житловому масиві Соцмісто. Відновлене дорожнє покриття на вулицях Беспалова, Стовби, Слайковського на загальній площі 8,7 тис. кв. метрів. Завершено капітальні ремонти провулку Більшовицького на Черемушках (11,8 тис. кв. метрів), вул. Визволителів (7,9 тис. кв. метрів) на лівобережному житловому масиві, вул. Гастелло (2,7 кв. метрів) у селищі Романкове. З вересня розпочнеться капітальний ремонт вул. Енергетиків (5,7 тис. кв. метрів), поточний ремонт вул. Дніпробудівської (7 тис. кв. метрів) у селищі ГЕС та проспекту Аношкіна (14,9 тис. кв. метрів). Заплановане також відновлення дорожнього покриття на залізничних та трамвайних переїздах. За рахунок коштів цільового фонду міської ради передбачено продовження капітального ремонту трьох вулиці у селищі Романкове (Криворізької, Залізняка, Макіївської) та вул. Мира.
 
«Зеленбуд» отримав право
відновити діяльність
Дніпродзержинське комунальне підприємство «Зеленбуд», що за результатами проведеного на початку сезону тендеру не мало можливості виконувати спеціалізовані функції, отримало право відновити діяльність та розпочало сезонні роботи. На звернення УКХ Міністерство економіки надало дозвіл проведення додаткового тендеру за участю одного претендента – КП «Зеленбуд» як підприємства, що має кваліфікований персонал, техніку та можливості виконання спеціалізованих робіт.
Спеціалістами «Зеленбуду» на засадах субпідрядних відносин виконуються роботи з покосу карантинних трав, обрізки дерев. Фірма «Енерготрейд», що стала переможцем тендеру у сфері зеленого будівництва, продовжує виконувати видалення сухостійних дерев. 
 
Зовнішнє освітлення та світлофорні
комплекси будуть відремонтовані
Програмою УКГ передбачено відновлення мереж зовнішнього освітлення у центрі та на головних вулицях кожного з трьох районів міста на зразок проведеної реконструкції зовнішнього освітлення проспектів Леніна та Ювілейного. Не дивлячись на обмеженість бюджетних ресурсів, заплановано також здійснення ремонту низки світлофорних комплексів на загальну суму 210 тис. грн. Роботу світлофорних комплексів передбачено налагодити насамперед на найбільш транспортно навантажених магістралях центру – пр. Леніна, вул. Мурахтова, станції Біглій.
 
Не зважаючи на труднощі цього року, комунальне господарство міста, з урахуванням нелегкого досвіду подолання проблем, продовжуватиме втілення всіх необхідних заходів для забезпечення сталого розвитку галузі та створення гідних умов нашим городянам, належних засад для запровадження головної мети – перетворення Дніпродзержинська у місто комфортного проживання.