Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
Громадські слухання: вияв прозорості влади
«Відомості»
    
26 серпня пройшли громадські слухання з питань використання бюджетних коштів за всіма напрямками соціально-економічного та культурного розвитку міста у 2009 році. Слухання пройшли за участі міського голови, 494-х представників громадськості від всіх районів, громадських організацій і засобів масової інформації, перед якими звітували основні розпорядники бюджету. Обговорені питання формування та витратної частини бюджету міста у першому півріччі 2009 року, впливу розпорядчих актів міської влади, виконання заходів з підготовки житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовому періоді 2009-2010 року, діяльності бюджетних структур (закладів охорони здоров'я, освіти, соціального захисту), а також питання землевпорядкування.
     У своїй доповіді сектетар міської ради М. Гурська надала детальну інформацію про організацію роботи дерутатського копрпусу, а також підпорядкованих їй підрозділів виконавчих органів влади. Зокрема, управління транспорту та зв’язку міської ради. Ця тема викликала особливий інтерес учасників слухань, про що свідчить значна кількість запитань, автори яких торкались проблем якості транспортних перевезень у місті.
     Заступник міського голови М. Астапенко повідомив, що до осінньо-зимового сезону 2009-2010 років підготовлено 1717 житлових будинків, що становить 85,9% житлового фонду міста. Проведено ремонт 26,3 тис. кв. метрів покрівлі житлових будинків, 22,9 тис. погонних метрів міжпанельних швів, 1362 систем холодного водопостачання, 323 під'їздів. Завершується ремонт теплопунктів та 8 котельних.
     Багато запитань, які подавались присутніми в письмовому вигляді, стосувалися діяльності закладів охорони здоров'я, зокрема правомірності плати за послуги швидкої допомоги (добровільні внески у сумі 20 грн. за кожний виклик «швидкої» на пальне), якість та платність послуг лікарень за діагностичні обстеження та лікування. Відповідаючи на ці питання, керівник управління охорони здоров'я міської ради С. Логінов наголосив на добровільному характері внесків, які викликані недостатністю фінансування. Міський голова Я. Корчевський дав доручення знайти можливість вирішення цієї проблеми.
     Низка питань стосувалася доцільності кадрових змін у складі керівництва деякими комунальними підприємствами, про що надала грунтовні відповіді керуюча справами виконкому міської ради Т. Завгородня.
     Схвальними оплесками зустріли присутні повідомлдення міського голови про узгодження питань щодо укладання угод про оренду землі за новими ставками згідно з рішенням червневої сесії міської ради з найбільшими промисловими підприємствами міста. Переукладання угод оренди землі за 73 окремими договорами відбудеться з ВАТ «ДМКД», що забезпечить обсяги річних надходжень до міського бюджету з цього джерела у сумі близько 26 млн. грн. Погодження про переукладання угод оренди землі за п’ятьма окремими договорами досягнуто з ВАТ «ДніпроАЗОТ», що забезпечить річне надходження до бюджету у сумі близько 15 млн. грн. Відповідні переговори стосовно укладання додаткових угод про оренду землі з коксозімічними заводами будуть вестись на рівні їх власників – керівництва корпораціі «Євразгруп».
Міський голова Я. Корчевський, коментуючи хід громадських слухань, відзначив їх продуктивність як прояв прозорості влади, вільного громадського обговорення актуальних проблем життєзабезпечення міста.