Про результати роботи проведеної контрольно-ревізійної роботи за 8 місяців 2013 року

 Дніпродзержинська об’єднана державна фінансова інспекція інформує про результати проведеної контрольно-ревізійної роботи за 8 місяців 2013 року.

Діяльність Дніпродзержинської об’єднаної державної фінансової інспекції спрямована на забезпечення належного рівня фінансово-бюджетної дисципліни, здійснення контролю за використанням бюджетних коштів, станом збереження державного та комунального майна у різних соціально-економічних сферах діяльності, відповідно до повноважень, визначених Бюджетним кодексом України, Законом України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», доручень Кабінету Міністрів України, ДФІ України та ДФІ в Дніпропетровській області та доручень, отриманих від правоохоронних органів.

Протягом січня-серпня 2013 року проведено 24 ревізії фінансово-господарської діяльності на 24-х підприємствах, установах та організаціях. В ході проведення контрольних заходів охоплено контролем грошових та матеріальних ресурсів на загальну суму 1000,5 млн.гривень.

За наслідками проведених ревізій встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 3664,9 тис. грн., в т.ч.:

·        недоотримання доходів бюджетами всіх рівнів, підприємствами та організаціями, власних надходжень бюджетних установ по 15 об’єктах контролю на загальну суму 420,20 тис. гривень;

·        витрат з порушенням законодавства, що призвели до збитку по 24 об’єктах контролю на загальну суму  3244,7  тис. гривень.

Вжитими заходами відшкодовано фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 1320,9 тис. грн., що становить 36 відсотків від виявлених протягом поточного року порушень, в тому числі:

·             надійшло фінансових ресурсів з урахуванням сум усунення порушень, що виявлені у попередніх звітних роках на загальну суму  180,8 тис. грн., що складає 43,0 % від суми виявлених порушень;

·             відшкодовано і поновлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів з урахуванням сум усунення порушень, що виявлені у попередніх звітних роках на суму 1152,24  тис. грн., або 35,5 % від суми виявлених порушень.

            Для вжиття заходів щодо відшкодування встановлених порушень за 8 місяців 2013 року пред'явлено 5 позовів до суду щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 2228,44 тис.гривень.

 Також протягом січня-серпня 2013 року інспекцією ініційовано подання позовних заяв перед 5 об’єктами контролю на суму 327,3 тис. грн та перед органами прокуратури 2 позови на суму 1469,1 тис. гривень.

За вищевказаний період подано 9 позовних заяв на загальну суму   2052,80 тис. грн, із яких  задоволено 3 позови на суму 1321,11 тис. гривень.

За результатами проведених інспекцією контрольних заходів для прийняття управлінських рішень було направлено 29 інформацій з вимогами та пропозиціями по усуненню виявлених порушень та недоліків по яким прийнято 28 управлінських рішень об’єктами контролю, органами місцевого самоврядування для забезпечення усунення порушень та запобігання їх у подальшому.

За порушення з бюджетними коштами застосовано фінансові санкції, а саме, призупинено бюджетних асигнувань по 4 бюджетній установі, зупинено операції з бюджетними коштами 25 установам. До адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП притягнуто 85 осіб на суму 14,21 тис. грн, за ст. 164-12 КУпАП – 6 осіб на суму 3,15 тис. гривень.

 До правоохоронних органів передано матеріали 15 контрольних заходів, за результатом розгляду яких до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 12 кримінальних проваджень.

 

  

Начальник                                                                                      Н.С.Масленникова