Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ВНУТРІШНІХ СПРАВ НА ШЛЯХУ ЗАКОННОСТІ ТА ПРАВОПОРЯДКУ
                                                                                  газета «Відомості»
                                                                              

 

ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ВНУТРІШНІХ СПРАВ НА ШЛЯХУ ЗАКОННОСТІ ТА ПРАВОПОРЯДКУ
 
Більшість із нас ще з дитинства знає захисника дорослих та дітей міліціонера «дядю Стьопу» із вірша С. Маршака. Ми брали його для себе за приклад, хотіли бути такими, як він, і вже тоді розуміли, що міліціонер «дядя Стьопа» допоможе і захистить кожного із нас, коли прийде біда.
По-різному склалися наші долі, але ми з дитинства до цього часу пронесли глибоку повагу до людей, які носять високе звання – міліціонер.
20 грудня органи внутрішніх справ відзначають своє свято – День міліції, але це не тільки їх свято – це свято кожного із нас, тому що завдяки органам правопорядку ми можемо святкувати свої свята і бути впевненими, що закон, правопорядок та громадська безпека завжди будуть стояти на сторожі добра, а зло буде покарано.
Міська рада, її виконавчий комітет, особисто міський голова Я. Корчевський та голови районних рад приділяють значну увагу вирішенню проблемних питань матеріально-технічного забезпечення Дніпродзержинського міського управління ГУ МВС України в Дніпропетровській області. В 2009 році органи внутрішніх справ для виконання Комплексної програми профілактики злочинності у м. Дніпродзержинську із міського бюджету отримали 310 тис. грн. Одним із головних питань надання матеріальної допомоги органам правопорядку є покращення житлово-побутових умов сімей співробітників міліції. В поточному році для працівників органів внутрішніх справ міста виділялись квартири, надавалась допомога щодо влаштування співробітників міського управління та членів їх сімей у гуртожитки, а дітей у освітні заклади та дитячі садки міста.
Для забезпечення у місті законності та правопорядку важливе значення має взаємодія органів місцевого самоврядування та внутрішніх справ у всіх сферах життєдіяльності міста, і в першу чергу його комунального господарства. Яскравим прикладом такої взаємодії є факт припинення діяльності незаконного пункту прийому металобрухту в районі вул. Дальня, 18, який було встановлено при плановому об'їзді міста міським головою Ярослав Корчевським та залучено співробітників міліції міського управління, відділу ДАІ для документування та припинення його діяльності.
Спільні дії виконавчих органів міської ради, органів внутрішніх справ та інших правоохоронних структур міста в поточному році були спрямовані на дотримання вимог чинного законодавства у сфері діяльності грального бізнесу. Органами місцевого самоврядування надавалась допомога спеціальною технікою для демонтажу гральних автоматів типу «Ромашка». У ході проведення цих заходів демонтовано 78 гральних автоматів, які були встановлені з порушенням законодавства України, та складено 15 адміністративних протоколів. На теперішній час на виконання Закону України «Про гральний бізнес», гральні заклади в місті припинили своє існування.
Під час проведення заходів в районі Центрального ринку по вулиці Мурахтова представниками міської міліції громадської безпеки у взаємодії з органами місцевого самоврядування демонтовано 16           незаконно встановлених об'єктів.
Міське управління ГУ МВС України під керівництвом начальника управління О. Плачкова підійшло до свята з високим рівнем професіоналізму у своїй діяльності щодо боротьби з вуличною злочинністю та криміналітетом у місті Дніпродзержинську.
За 11 місяців поточного року по ряду резонансних видів злочинів зареєстровано зниження. Це, в першу чергу, умисних убивств – на 43,8%, умисних тяжких тілесних ушкоджень – на 33,3%, у тому числі зі смертельними наслідками – на 26,3%, а також крадіжок і демонтувань металовиробів – на 53,5%, хуліганств – на 29,9%, незаконних заволодінь автотранспортом – на 18,2%, у тому числі автомобілями –на 20,0%. Розкриття злочинів загальнокримінальної лінії по місту а поточному році складає 70,4%, що вище середньообласного показника (69,0%).
Територіальна громада міста переконана, що Ваш професіоналізм, наполегливість, енергійність та компетентність будуть стояти на захисті інтересів мешканців міста.
Зі Святом Вас, наші шановні працівники міліції, здоров'я, сімейного благополуччя Вам та Вашим родинам, нових досягнень і успіхів Вам у Вашій нелегкій і почесній роботі.
 
Г. ПЕЛИПАС, начальник відділу з координації роботи
правоохоронних органів міської ради