Головна / Posylannya / ODPI informuye /
0000-00-00 00:00:00
          
Всеукраїнський тиждень права в Дніпродзержинській ОДПІ
          Президент України Указом від 8 грудня 2008 року № 1149 започаткував Всеукраїнський тиждень права. Тиждень права проводиться щороку  в тиждень,  що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю  ООН  у 1948 році Загальної декларації прав людини.

         Фахівці  Дніпродзержинської ОДПІ долучилися до проведення щорічного Всеукраїнського тижня права. У Центрах обслуговування платників податків роздаються усім відвідувачам брошури «Права та обов’язки платників податків та контролюючих органів» та пам’ятки «Пульс».

Довідка: 10 грудня в Україні й в усьому світі відзначається Міжнародний день прав людини. Цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини - перший міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод усіх людей. У ньому вперше в історії людства права людини трактувались як такі, якими кожна людина наділена завдяки факту свого існування і які є невід’ємною складовою людського життя. У Декларації найвищою цінністю було проголошено людське життя, його безпеку, гідність та громадянські, політичні, соціальні, культурні права людини, які кожна держава зобов’язана захищати силою Закону.

 

Інформаційно – комунікаційний відділ

Дніпродзержинської ОДПІ