Стережіться зимових несподіванок
Стережіться зимових несподіванок
Як свідчить проведений департаментом охорони здоров’я  та соціального захисту населення Дніпродзержинської міської ради аналіз травматизму невиробничого характеру з настанням зими «вуличний» травматизм сезонно зростає. Причини цих травм – падіння із-за незадовільного стану тротуарів, доріг (неприбраний сніг, що злежався, ожеледиця, вибоїни, ями, вибоїни).
Але головною причиною травматизму взимку є банальний поспіх. Багато хто просто не помічає льоду, припорошеного снігом, внаслідок чого падають і отримують різні травми. У поспіху людина схильна не помічати навіть відкритого льоду. Крім того, значна частина травм пов'язана з громадським  транспортом. Сковзаються і падають як при вході в автобус або трамвай, так і при виході з нього. Діти і молодь люблять прокотитися з розгону на слизькій доріжці, гірці, при цьому юрбою і збиваючи один одного.
 Нагадуємо, що для того, щоб убезпечити себе від травм в зимовий час, необхідно дотримуватися принципів безпечної життєдіяльності.
Як запобігти можливим травмам?
Для попередження зимового травматизму необхідно дотримуватися наступних простих правил:
 - носити взуття бажано на плоскій підошві або на низькому квадратному підборі. Краще, якщо підошва буде з великою ребристістю, яка не ковзає.
- під час ожеледиці ходити треба по-особливому - як би трохи ковзаючи, немов на маленьких лижах. Йти бажано як можна повільніше. Ковзати по льоду спеціально не варто - це збільшує обмерзання підошви.
 Пам'ятайте, чим швидше крок, тим більше ризик впасти.
Увага і обережність є основними засобами для профілактики травматизму. А тому, виходячи на вулицю, особливо в ті дні, коли «плюс» на вулиці міняється на «мінус», або навпаки, треба оцінювати кожен свій крок!
 Пам'ятайте, краща профілактика зимових травм - це обережність і обачність!
Будьте обережні, бережіть себе – це запорука безпечного перебування на вулиці при погіршенні погодних умов, особливо у зимовий період.
 
 
 
Департамент охорони здоров’я та соціального захисту населення Дніпродзержинської міської ради