Евакуація

Додаток

Як діяти в разі проведення евакуаційних заходів?

 
Евакуація
 
Евакуація - комплекс заходів щодо організованого вивезення (виведення) населення з районів (місць), зон можливого впливу наслідків надзвичайних ситуацій і розміщення його у безпечних районах (місцях), якщо виникне безпосередня загроза життю та заподіяння шкоди здоров’ю людей.
 
Готуючись до евакуації, кожний зобов’язаний:
підготувати та взяти з собою паспорт, військовий квиток, документ про освіту та фах, свідоцтва про шлюб та народження дітей, трудову книжку або пенсійне посвідчення, гроші і цінності;
наявні засоби індивідуального захисту (респіратор, одяг та взуття, пристосовані для захисту шкіри від радіоактивних речовин);
комплект верхнього одягу та взуття за сезоном та погодою;
продукти харчування і воду на три доби, упаковані у герметичні місткості, пакети, постільну білизну.
Загальна вага особистих речей на кожного члена сім’ї повинна бути не більш як 50 кг. Дітям дошкільного віку вкладається у кишеню або пришивається до одягу записка, де зазначається прізвище, ім’я та по батькові, домашня адреса, а також ім’я та по батькові матері і батька.
Залишаючи квартиру, слід вимкнути освітлювальні і нагрівальні прилади, закрити водопровідні та газові крани, вікна й двері. Прикріпити на двері заздалегідь підготовлену табличку «У приміщенні (квартирі) №.... мешканців немає».
 
На шляхах евакуації необхідно:
неухильно виконувати всі розпорядження керівників;
швидко та грамотно діяти за сигналами оповіщення;
не залишати своїх місць у транспорті та не виходити з нього без дозволу;
після прибуття до кінцевого пункту евакуації пройти реєстрацію та зайняти призначене помешкання.
 
Департамент взаємодії з правоохоронними органами,
цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації