Міжнародна акція «Година Землі»
Міжнародна акція «Година Землі»
 
Щорічна міжнародна акція «Година Землі», започаткована WWF (World Wide Fund for Nature, Світовим фондом дикої природи), котра проводиться останньої суботи березня, і закликає господарства та комерційні установи вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб стимулювати зацікавлення до потреби протидіяти зміні клімату та підвищити ефективність використання електроенергії. Вперше подія була організована Світовим фондом дикої природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році, та отримала світову підтримку у 2008р.
Зараз міжнародна екологічна подія «Година Землі» об’єднує більш як 7000 міст в 152 країнах на всіх континентах в прагненні до майбутнього.
Україна вже в шосте приєднується до всесвітньої компанії «Година Землі». В 2013 році ініціативу підтримали 40 міст нашої країни. Так, наприклад, з метою привернення уваги громадян до ефективного і раціонального використання енергоресурсів задля подолання проблеми зміни клімату, в Києві на годину вимикалось освітлення площі Незалежності та Хрещатика, Києво-Печерської лаври та Софіївського собору, в Одесі – Приморського бульвару, театру опери та балету, Катеринінської площі та інших центральних вулиць.
Наступна «Година Землі» відбудеться у вівторок, 29 березнядо 21:30. Запрошуємо долучитись до акції і небайдужих дніпродзержинців. 2014 року з 20:30
                                                                 
                                                                  Управління промисловості
                                                                  та екології міської ради