Головна / Новини / Публікації ЗМІ /
0000-00-00 00:00:00
          
НЕБЕЗПЕЧНІ БУРУЛЬКИ
Нестійкі погодні умови – потепління  вдень і заморозки вночі та значне нагромадження снігового покриву - сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд, виступаючих архітектурних частинах будинків та великих деревах. Неприбраний сніг на похилих дахах будинків  сприяє утворенню бурульок на козирках, дахах будівель і споруд, які створюють безпосередню небезпеку для здоров’я та є реальною загрозою для життя людей.
 Падаючи, вони можуть травмувати перехожих. Причому, чим більше вага бурульки і чим вище будівля, з якої вона впала, тим більше вірогідність і серйозність травми. Падіння снігу, льоду з даху може привести не тільки до сильного удару або струсу мозку, але і до смерті.
Пересуваючись містом в період танення льоду, слід бути особливо уважним.
 Для того, щоб не потрапити в біду та уникнути травмування, управління праці та соціального захисту населення міської ради радить громадянам міста дотримуватись основних правил безпеки, а саме:
- проходячи повз будинків чи біля високих дерев, необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів;
- не ходити під дахом будівель, а також під балконами;.
 - якщо Ви самостійно збиваєте  навислі бурульки з вікон верхніх поверхів – бережіться випадання з вікон.
Крім того, мешканцям багатоквартирних будинків необхідно звернути увагу на свої лоджії і балкони, де лежить сніг і лід, які можуть створювати небезпеку падіння і травмування громадян.
 Шановні батьки! Роз’ясніть  своїм дітям про небезпеку, яку несуть подібні «крижані прикраси».
Отже, шановні мешканці міста! Будьте обережні та уважні під час перебування на вулиці. Пам’ятайте, що ваша особиста безпека залежить насамперед від вас самих!
 
 
 
             Завідувач сектору з питань охорони праці
             управління праці та соціального захисту населення  міської ради         О.В.Ізотова