Стратегія розвитку Дніпропетровщини до 2020 року
Стратегія розвитку Дніпропетровщини до 2020 року
В рамках реалізації проектів міжнародної технічної допомоги «Місцевий економічний розвиток міст України» (проект МЕРМ) та «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України» (проект РЕОП) за фінансової підтримки Уряду Канади спеціалістами облдержадміністрації та обласної ради розроблено проект стратегії розвитку Дніпропетровської області на період до 2020 року (далі – проект Стратегії).
Проект Стратегії розміщено на Веб-сайті обласної ради (http://oblrada.dp.ua/strateg), а також на веб-сайті облдержадміністрації.
Ураховуючи рішення, прийняті під час Конгресу регіонального розвитку, який пройшов в м. Дніпропетровську 24 квітня 2014 року, за участю представників Асамблеї Європейських регіонів, Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, вищих навчальних закладів, міжнародних організацій, громадськості, органів самоорганізації населення, профспілок, організацій роботодавців та експертів місцевого регіонального розвитку з 17 квітня 2014 року проект Стратегії винесено на публічне обговорення.
Мета Стратегії – примножити економічний потенціал регіону, забезпечити комфорт, безпеку і гідний рівень життя мешканців Дніпропетровщини.
Спеціалісти, які залучені до підготовки документу, вважають найбільш перспективним для регіону зробити акцент на розвитку наступних напрямків: зменшити дисбаланс між галузями економіки регіону, розвивати аграрний сектор, будівництво, підвищити екологічну безпеку та розвивати людський ресурс.
Обговорення проекту Стратегії триватиме до 23 травня 2014 року включно. В обговоренні можуть приймати участь особи, які мають право участі у місцевих виборах і проживають або працюють на території області.
Кожний стратегічний крок в розвитку Дніпропетровщини має бути виваженим та розрахованим, тому обговорення Стратегії має бути активним і конструктивним. Дуже важливо залучити до дискусії якомога більше людей. Тільки тоді документ буде по-справжньому корисним для кожного жителя Дніпропетровщини.
Пропозиції та зауваження до проекту Стратегії можна надсилати за встановленою формою на електронну адресу: srr2020@adm.dp.ua.
Більш детальну інформацію про проект можна отримати за телефоном:
(056) 778-66-10