ЗВІТ про базове відстеження результативності регуляторного акта – проект рішення Дніпродзержинської міської ради "Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров’я населення на території м.Дніпродзержинська»

 

Регуляторний акт – проект рішення Дніпродзержинської міської ради «Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров’я населення на території м. Дніпродзержинська».

Виконавець заходів з відстеження – департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпродзержинської міської ради (далі – департамент).

Цілі прийняття акта – визначення вільними від паління місця (за винятком тих місць, паління в яких заборонено законом) та заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення в м. Дніпродзержинську, задоволення інтересів держави та територіальної громади шляхом застосування норм адміністративного впливу відповідно до чинного законодавства.

Запровадження положень проекту даного регуляторного акта дозволить поліпшити сучасний стан у сфері культурного розвитку міста.

Строки виконання заходів з відстеження – з 04.06.2014 до 04.07.2014.

Типове відстеження – базове.

Методи одержання результатів відстеження – аналіз фінансового та матеріально-фінансового забезпечення.

Кількісними та якісними значеннями показників результативності акта є:

а) вирішення питання щодо фінансового та матеріального забезпечення заходів і робіт, спрямованих на обмеження вживання тютюнових виробів, а також зменшення їх шкідливого впливу на здоров’я населення

б) виконання вимог чинного законодавства;

в) сприяння здійсненню комплексу заходів для охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюнового диму,

г) попередження початку куріння тютюнових виробів, обмеження їх вживання, насамперед серед дітей та молоді;

ґ) покращання інформування населення про ризики і шкідливі наслідки для здоров’я людини куріння тютюнових виробів чи інших способів їх вживання, а також шкідливого впливу тютюнового диму;

д) забезпечення дотримання суб’єктами господарювання відповідних стандартів, норм і правил під час реалізації тютюнових виробів;

є) сприяння засобам масової інформації у підтримці заходів впровадження державної політики у сфері боротьби з курінням тютюнових виробів чи іншим способом їх вживання.

Рівень поінформованості населення з основних положень акта є достатній, оскільки після набуття чинності розпорядчий акт буде надруковано в інформаційно-аналітичному щотижневику газеті «Відомості».

 

Оцінка результатів впровадження регуляторного акта – рішення Дніпродзержинської міської ради "Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров’я населення на території м.Дніпродзержинська» та ступені досягнення визначених цілей:

- сприяння реалізації державної політики щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення,

- запобігання поширеності куріння тютюнових виробів серед населення, насамперед серед дітей та молоді;

- сприяння вирішенню питань фінансового та матеріального забезпечення заходів і робіт, спрямованих на обмеження вживання тютюнових виробів, а також зменшення їх шкідливого впливу на здоров’я населення.

Висновок: за результатами базового відстеження результативності регуляторного акта – проекту рішення Дніпродзержинської міської ради «Про зменшення шкідливого впливу куріння тютюнових виробів на здоров’я населення на території м.Дніпродзержинська» будуть визначені вільні від паління місця (за винятком тих місць, паління в яких заборонено законом) та заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення в м. Дніпродзержинську, надання правових підстав щодо сприяння реалізації державної політики щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів.

Даний регуляторний акт відповідає вимогам актів вищої юридичної сили, а також компетенції департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпродзержинської міської ради та не потребує внесення змін чи доповнень.

 

 

 

 

Міський голова                                                                                                                                                                        С.О. САФРОНОВ