20-05-2014
У Дніпропетровському центрі професійної освіти пройшов ІІ обласний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності «Кухар». У кулінарному турнірі змагалися молоді майстри – представники 24 професійно-технічних навчальних закладів області. За результатами двох турів конкурсу переможцем обрали учня ІІІ курсу Дніпродзержинського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів Миколу Кобця. Молодий кулінар представлятиме Дніпропетровщину у фіналі Всеукраїнського конкурсу «Кухар», який триватиме з 27 по 30 травня 2014 року на Рівненщині. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
Конкурс проходив у два етапи – теоретичний та практичний. У ході теоретичної частини конкурсанти склали міні-іспит зі спеціальних дисциплін. Практичний тур першості передбачав випробування майстерності у приготуванні та оформленні різних страв.
Також у ході обласного фіналу конкурсу пройшли професійні майстер-класи від кухарів провідних ресторанів України. За програмою експрес-курсу конкурсантів та гостей навчали секретам приготування холодних закусок, молочних та слабоалкогольних коктейлів.
Крім того, у рамках обласного конкурсу фахової майстерності провели круглий стіл «Шляхи формування якісних відносин між професійно-технічними навчальними закладами та роботодавцями». Зокрема, однією з тем обговорення став досвід співпраці Західно-Дніпропетровського центру професійно-технічної освіти та Шяуляйського центру професійної освіти (Литва).