Микола Кобець з Дніпродзержинська став одним із кращих кухарів України
05-06-2014
За результатами фінальних змагань Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «Кухар» учень ІІІ курсу Дніпродзержинського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів Микола Кобець увійшов у трійку кращих. Кулінар виборов призове ІІ місце. Загалом, у конкурсі взяли участь понад 20 учнів з різних куточків України. Заключна частина кухарського турніру пройшла на Рівненщині. Про це повідомили в департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
Фінал конкурсу «Кухар» складався з 2 етапів – теоретичного та практичного. У ході першого молоді кулінари складали тести з профільних предметів. Практичний етап вимагав презентації вмінь у приготуванні котлети «Марічка» та салату зі свіжих овочів та філе птиці. Крім того, конкурсанти повинні були захистити звання кухаря 4 розряду. Зокрема, дотриматися усіх вимог організації виробництва, ведення технологічної картки та подачі готової страви.
За підсумками обох етапів учень ІІІ курсу Дніпродзержинського центру підготовки і перепідготовки робітничих кадрів Микола Кобець із значним відривом від інших конкурсантів посів ІІ місце. Від перемоги нашого майстра відділили усього 20 балів. Чемпіонство Всеукраїнського рівня дісталося представнику Рівненщини.
Нагадаємо, що раніше Микола Кобець виборов перемогу на обласному етапі першості. Тоді молодого майстра визнали кращим серед 26 представників професійно-технічних училищ Дніпропетровщини.